Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. júna 2024 o 18:05
Čas čítania 0:39

Taraba trvá na zmenách v mediálnej oblasti, Jaurová odmieta tie od SNS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister životného prostredia trvá na potrebe zmien zákonov v legislatívnej oblasti. Naznačil aj zmeny v súvislosti s právom na ochranu osobnosti pri politikoch.

Poslankyňa Národnej rady SR za PS Zora Jaurová odmieta novely predložené poslancami za SNS. Zavedenie práva na opravu pre politikov je podľa nej už nad rámec tohto práva. Uviedli to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.


Zákony z dielne SNS majú podľa Tarabu za cieľ, aby sa kritika v médiách písala na základe faktov. Tvrdí, že opravy alebo uvedenia informácií na pravú mieru v médiách sa politik domôže ťažko. Odmieta zverejňovania napríklad zoznamov ľudí, ktorí by mali byť platení Ruskou federáciou. 


Jaurová skonštatovala, že politici nemajú mať právo opravovať, čo novinári píšu, ale majú právo sa k tomu vyjadriť. Súčasná právna úprava sa jej zdá dostatočná. 


Taraba podotkol, že „okrúhly stôl sa volá parlament“, kde politici diskutujú, predkladajú zákony a rokujú o nich. Nerozumie, kde vznikla myšlienka po atentáte, že sa musia politici stretnúť za jedným stolom, aby sa na niečom dohodli. Čo sa týka diskusie o mediálnom priestore, podľa vlastných slov diskutovať vie. Okrúhlym stolom sa nebráni, no ich význam považuje za minimálny.

Domov
Zdieľať
Diskusia