Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
7. júla 2024 o 10:50
Čas čítania 0:34

Mnohí Slováci majú nárok na českú diaľničnú známku úplne zadarmo. Na stopercentnú zľavu stačí poslať oznámenie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Elektromobily a autá na vodík môžu jazdiť po českých diaľniciach úplne zadarmo.

  • Majitelia elektromobilov a vodíkových áut registrovaných u nás sú v Česku oslobodení od platenia za diaľničnú známku, upozorňuje Topspeed.sk.
  • Vodičom na Slovensku stačí vyplniť a poslať oznámenie českým úradníkom.
  • Cenové zvýhodnenie platí aj pre majiteľov plug-in hybridov.

Prečo je to dôležité: Slovenskí vodiči elektromobilov, vodíkových áut a plug-in hybridov môžu ušetriť peniaze, ktoré by inak museli vynaložiť na diaľničné známky. To môže byť motiváciou pre vodičov, aby si zakúpili ekologickejšie vozidlá.

Citát: „Na uplatnenie nároku na oslobodenie pre vozidlá, ktoré nie sú automaticky oslobodené, je nutné pred použitím spoplatnenej diaľnice podať oznámenie oslobodenia,“ informujú. 

Širší kontext: Vodiči, ktorí jazdia na aute so štandardnými palivami, zaplatia za ročnú diaľničnú známku 91,40 eura. V prípade, že ide o auto na zemný plyn alebo biometan, cena sa zníži na sumu približne 45 eur. Vodiči plug-in hybridov zaplatia zhruba 22 eur.

Prečítaj si aj tieto články:

4. júla 2024 o 7:40 Čas čítania 0:42 Slováci si odmietajú poistiť vozidlá. Mal by zasiahnuť štát, vyzývajú kontrolóri, ktorí upozornili na deravý systém vymáhania Slováci si odmietajú poistiť vozidlá. Mal by zasiahnuť štát, vyzývajú kontrolóri, ktorí upozornili na deravý systém vymáhania
2. júla 2024 o 6:44 Čas čítania 0:27 Chorváti zvýšili počas letnej sezóny cenu mýta. Dovolenkári si priplatia Chorváti zvýšili počas letnej sezóny cenu mýta. Dovolenkári si priplatia
1. júla 2024 o 17:00 Čas čítania 0:32 Cesta do Chorvátska sa pre kolóny môže predĺžiť aj o niekoľko hodín. Vodiči hlásia plné cesty áut Cesta do Chorvátska sa pre kolóny môže predĺžiť aj o niekoľko hodín. Vodiči hlásia plné cesty áut
dialnica
Zdroj: edalnice.cz
Domov
Zdieľať
Diskusia