Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
7. júla 2024 o 15:48
Čas čítania 0:34

Sicília má vážne problémy so suchom. Hotely odmietajú ubytovať turistov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Sicíliu trápia extrémne suchá a nedostatok vody.

  • Hotely na Sicílii odmietajú ubytovať turistov. Dôvodom sú problémy s nedostatkom vody na sprchovanie či splachovanie vody na toalete, informuje CNN.
  • Turisti sa o probléme často dozvedia až na mieste.
  • Vlastníci penziónov nainštalovali do izieb filtre, aby pomohli šetriť vodu.

Prečo je to dôležité: Sicília patrí medzi destinácie, ktoré radi navštevujú aj slovenskí dovolenkári. Turisti, ktorí sa o problémoch dozvedia až po príchode, môžu mať problémy pri hľadaní alternatívneho ubytovania. 

Citát: „Situácia rýchlo ovplyvňuje celý sektor turistického ubytovania, čo hrozí vážnymi ekonomickými dôsledkami, keďže cestovný ruch je odvetvie, na ktoré sa v tejto časti Sicílie spolieha takmer každý,“ uviedol Giovanni Lopez, ktorý na Sicílii vlastní penzión.

Širší kontext: Sicíliu trápilo sucho aj túto jar. Na ostrove v dôsledku nepriaznivej situácie vyhlásili stav núdze. Domáci sú na podobné situácie pripravení. Viaceré domácnosti zachytávajú na strechách dažďovú vodu.

Prečítaj si aj tieto články:

6. júla 2024 o 18:04 Čas čítania 0:50 Počas dovolenky ťa môžu ľahko vykradnúť. Odborníci upozorňujú, na čo si pri cestovaní dávať pozor Počas dovolenky ťa môžu ľahko vykradnúť. Odborníci upozorňujú, na čo si pri cestovaní dávať pozor
4. júla 2024 o 18:01 Čas čítania 0:25 V Dubrovníku či Splite ti hrozí pokuta aj za hádku na ulici. Suma ti môže úplne zruinovať dovolenkový rozpočet V Dubrovníku či Splite ti hrozí pokuta aj za hádku na ulici. Suma ti môže úplne zruinovať dovolenkový rozpočet
3. júla 2024 o 17:20 Čas čítania 0:35 Za benzín a naftu v Chorvátsku a Slovinsku zaplatíš oveľa viac. Slovákom sa môžu predražiť dovolenky Za benzín a naftu v Chorvátsku a Slovinsku zaplatíš oveľa viac. Slovákom sa môžu predražiť dovolenky
Sicília.
Sicília. Zdroj: Unsplash/Michele Bitetto
Domov
Zdieľať
Diskusia