Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
8. júla 2024 o 12:30
Čas čítania 0:44

Putinom inšpirovaná módna značka plánuje expandovať do Ázie. Odkazuje na „národné symboly, krásu a silu Ruska“

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Značka Putin Team Russia plánuje expandovať do Číny, Indie a Spojených arabských emirátov.

  • Módna značka Putin Team Russia otvorila za posledné dva roky viac ako dvadsať predajní v rôznych regiónoch Ruska, informujú Hospodárske noviny.
  • Predajne plánuje otvoriť aj v Číne, Indii a Spojených arabských emirátoch.
  • Značka je postavená na aktívnom vlastenectve, sebavedomom osobnom postoji a zdravom životnom štýle. Odráža „národné symboly, krásu a silu Ruska“.

Prečo je to dôležité: Značka je úzko spätá s ruskou vládou a prezidentom Putinom, čo môže byť vnímané ako nástroj na posilnenie jeho politického postavenia a šírenie vládnej propagandy. To môže byť problematické najmä v kontexte autoritárskeho režimu, ktorý obmedzuje slobodu prejavu a politickú opozíciu.

Citát: „Ďalším krokom budú obchody v Číne, Indii a Spojených arabských emirátoch do konca roku 2024. Značka sa stáva medzinárodnou. V budúcnosti plánujeme vstúpiť na trhy juhovýchodnej Ázie a Blízkeho východu,“ spresnil módny návrhár a tvorca brandu Dmitrij Šiškin.

Širší kontext: Značka sa zameriava na športové a outdoorové oblečenie, ako napríklad bombery, vetrovky, vesty, tričká s dlhými rukávmi, mikiny, nohavice a doplnky. Prvý kamenný obchod otvorila v roku 2021 v Moskve. Na slávnostnom otvorení sa objavili politici, športovci či hudobníci. 

Prečítaj si aj tieto články:

5. júla 2024 o 18:00 Čas čítania 0:58 Vojna sa skončí, keď Ukrajina daruje štyri svoje oblasti Rusku. Putin tvrdí, že iná šanca na mier neexistuje Vojna sa skončí, keď Ukrajina daruje štyri svoje oblasti Rusku. Putin tvrdí, že iná šanca na mier neexistuje
5. júla 2024 o 9:31 Čas čítania 0:48 Orbán sa v Moskve stretne s Putinom. Pôjde o ich prvé stretnutie v Rusku od začiatku vojny na Ukrajine Orbán sa v Moskve stretne s Putinom. Pôjde o ich prvé stretnutie v Rusku od začiatku vojny na Ukrajine
25. júna 2024 o 15:33 Čas čítania 0:30 V Rusku zakázali desiatky svetových médií vrátané slovenských. Zverejnili zoznam, na ktorom sú aj Denník N a SME V Rusku zakázali desiatky svetových médií vrátané slovenských. Zverejnili zoznam, na ktorom sú aj Denník N a SME

Domov
Zdieľať
Diskusia