Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
29. júla 2024 o 11:30
Čas čítania 0:45

Spolu so záchrankou príde aj osobné vozidlo s lekárom. Novinku spustia o pár dní len v niektorých slovenských mestách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Novinka zabezpečí rýchlejšie poskytnutie odbornej zdravotnej starostlivosti.

  • Na Slovensku sa od augusta spúšťa nový systém v záchrannej zdravotnej službe, tzv. rendez-vous (RV).
  • Ide o osobné motorové vozidlo s lekárom a s materiálno-technickým vybavením podobným ambulancii rýchlej lekárskej pomoci.
  • Nový typ ambulancií bude od daného dátumu v prevádzke u troch poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby v rámci Slovenska.

Prečo je to dôležité: Systém RV umožňuje rýchlejší príchod lekára na miesto zásahu, čo je kľúčové pri život ohrozujúcich situáciách. Rýchlejšia reakcia môže zachrániť životy a zlepšiť výsledky liečby.

Citát:„Do projektu sa zapojí Záchranná služba Košice s RV Košice, Záchranná zdravotná služba Bratislava s RV Žilina a spoločnosť RZP s posádkou RV v Trenčíne, ktoré na to získali od ministerstva zdravotníctva aj právoplatné rozhodnutia. Súčasne na spoločných stretnutiach garantovali materiálnu, technickú aj personálnu pripravenosť,“ priblížili z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR.

Širší kontext: O novom systéme v záchrannej zdravotnej službe hovorila už vlaňajšia novela o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. Testovaciu prevádzku systému spúšťajú od 1. augusta.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Nový typ sanitiek ocenila aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Ambulancia rýchlej lekárskej pomoci v stretávacom režime (RV) má zabezpečiť rýchlejšie poskytnutie odbornej zdravotnej starostlivosti.

Prečítaj si aj tieto články:

23. júla 2024 o 18:57 Čas čítania 0:59 V žilinskej nemocnici využívajú pri operáciách umelú inteligenciu. Má zabezpečiť presnosť, rýchlosť a bezpečnosť V žilinskej nemocnici využívajú pri operáciách umelú inteligenciu. Má zabezpečiť presnosť, rýchlosť a bezpečnosť
6. júla 2024 o 16:54 Čas čítania 0:48 27-ročná Anna sa sťažovala na veľké bolesti, z nemocnice ju poslali domov. Na druhý deň sa ukázalo, že má zápal slepého čreva 27-ročná Anna sa sťažovala na veľké bolesti, z nemocnice ju poslali domov. Na druhý deň sa ukázalo, že má zápal slepého čreva
3. júla 2024 o 16:00 Čas čítania 0:49 Tieto lieky kupujú Slováci najčastejšie. V lekárňach sme minulý rok zaplatili obrovské sumy peňazí Tieto lieky kupujú Slováci najčastejšie. V lekárňach sme minulý rok zaplatili obrovské sumy peňazí
rpz, zdravotníctvo, ZÁCHRANKA
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia