Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
1. augusta 2024 o 11:17
Čas čítania 0:41

Ministerstvo zahraničných vecí upozorňuje slovenských dovolenkárov pred vycestovaním do Chorvátska. Kde si treba dávať pozor?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Záchranárske zložky bojujú s požiarmi v oblasti Skradin, Smoković, Gornji Tučepi a Čovići.

  • Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje na zvýšené riziko požiarov v Chorvátsku.
  • Aktuálne podľa neho záchranné zložky bojujú s požiarmi v priľahlej oblasti Makarskej. Rezort preto vyzýva na obozretnosť.
  • Situácia je podľa chorvátskeho ministerstva stále zložitá.

Prečo je to dôležité: Ministerstvo chce informovať slovenských občanov o aktuálnej situácii a potenciálnych rizikách, aby sa mohli adekvátne pripraviť a vyhnúť nebezpečným oblastiam.

Citát: „Aktuálne chorvátske záchranárske zložky (hasiči, polícia, civilná ochrana, záchranné zdravotnícke služby) bojujú s požiarmi v priľahlej oblasti Makarskej (Skradin, Smoković, Gornji Tučepi v oblasti Čovići) a situácia na mieste je stále zložitá,“ uviedlo ministerstvo na webe. 

Širší kontext: Ministerstvo dodalo, že oheň prenikol aj do prírodného parku Biokovo a zachvátil neďaleký ranč v Gornji Tučepi. Z niektorých miest sa ozývali silné detonácie. Išlo pravdepodobne o výbuchy mín z obdobia vojny. Vo vybraných miestach bola nariadená čiastočná evakuácia.

16. septembra 2024 o 11:30 Čas čítania 3:30 Dostaň sa k moru alebo do Škandinávie za 40 €. Toto sú TOP tipy na akciové spiatočné letenky Dostaň sa k moru alebo do Škandinávie za 40 €. Toto sú TOP tipy na akciové spiatočné letenky

V tejto súvislosti MZVEZ odporúča byť obozretní, nezdržiavať sa v postihnutých oblastiach, prípadne ak je to možné, vyhnúť sa cestovaniu do požiarom postihnutých oblastí. 

Prečítaj si aj tieto články:

31. júla 2024 o 9:23 Čas čítania 1:09 AKTUÁLNE: Požiare v Chorvátsku vypukli už pri troch veľkých letoviskách. Na mieste zasahuje armáda AKTUÁLNE: Požiare v Chorvátsku vypukli už pri troch veľkých letoviskách. Na mieste zasahuje armáda
31. júla 2024 o 8:39 Čas čítania 0:30 VIDEO: Známa chorvátska destinácia je v plameňoch. V teréne sú stovky hasičov VIDEO: Známa chorvátska destinácia je v plameňoch. V teréne sú stovky hasičov
30. júla 2024 o 11:13 Čas čítania 0:33 Za rezervovanie miesta ti na chorvátskych plážach hrozí pokuta. Úradníci začali aj so zberom osobných vecí Za rezervovanie miesta ti na chorvátskych plážach hrozí pokuta. Úradníci začali aj so zberom osobných vecí
CHORVATSKO POZIAR
Zdroj: Čitateľ Refresheru
Domov
Zdieľať
Diskusia