Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
3. augusta 2024 o 16:35
Čas čítania 0:47

K boxerskému zápasu s Alžírčankou sa vyjadril aj Maroš Žilinka. Hovorí, že dianie odporuje základným hodnotám olympiády

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Generálny prokurátor rozberá športovú tému, ktorá posledné dni rezonuje spoločnosťou.

  • K zápasu alžírskej a talianskej boxerky sa vyjadril aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Na svojom Facebooku napísal, že mu je ako športovcovi smutno pri pozeraní ženského boxu na olympiáde v Paríži.
  • Žilinka tvrdí, že sa skláňa pred všetkými účastníkmi olympijských hier, no súperenie v boxerskom ringu žien podľa neho zasadzuje KO nielen ženským boxerkám.

Prečo je to dôležité: Khelifová má ochorenie, ktoré spôsobuje zvýšenú hladinu testosterónu. Napriek tomu, že sa narodila ako žena a športuje ako žena, známe osobnosti začali šíriť hoaxy, že Khelifová bola v minulosti mužom.

Citát:„Určite nie som sám, kto dianie medzi boxerskými povrazmi vníma ako odporujúce podstate olympizmu, jeho hodnôt aj princípov. Dianie, ktoré nie je ódou na šport, ale ktoré ohrozuje najzraniteľnejšie princípy športu, ktorými sú rovný, čestný a spravodlivý boj,“ napísal Žilinka v statuse.

Širší kontext: Alžírčanka Khelifová sa v ringu postavila proti Talianke Angele Carini, ktorá sa vzdala po 46 sekundách. Dôvodom boli silné úvodné údery jej súperky, ktoré ju zasiahli do nosa.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Hoax, že športovkyňa je transsexuálna, šíria rôzne známe osobnosti. Na sociálnych sieťach sa na jej osobu vyjadril napríklad Elon Musk, Donald Trump, Jake Paul či J. K. Rowlingová.

Prečítaj si aj tieto články:

2. augusta 2024 o 8:29 Čas čítania 1:13 Maskulínna boxerka vyhrala olympijský zápas za 46 sekúnd. Internetom sa šíria hoaxy, že sa narodila ako muž Maskulínna boxerka vyhrala olympijský zápas za 46 sekúnd. Internetom sa šíria hoaxy, že sa narodila ako muž
3. augusta 2024 o 9:50 Čas čítania 0:36 Talianska boxerka sa ospravedlnila Alžírčanke Imane Khelifovej. Mrzí ju, že nezvládla chvíle po zápase Talianska boxerka sa ospravedlnila Alžírčanke Imane Khelifovej. Mrzí ju, že nezvládla chvíle po zápase
2. augusta 2024 o 13:51 Čas čítania 1:57 KOMENTÁR: Alžírska boxerka je pre slovenských politikov iba zámienka, aby mohli vyvolávať nenávisť KOMENTÁR: Alžírska boxerka je pre slovenských politikov iba zámienka, aby mohli vyvolávať nenávisť

Domov
Zdieľať
Diskusia