Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
10. augusta 2024 o 7:40
Čas čítania 0:21

Prípad ponorky Titan ožil, rodina zosnulého žaluje spoločnosť. Tvrdí, že mohla vedieť o nedostatkoch ponorky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spoločnosť OceanGate údajne vedela o nebezpečných nedostatkoch ponorky Titan.

Príbuzní zosnulého Paula-Henriho Nargeoleta, ktorý spolu s posádkou zahynul v ponorke Titan, podávajú žalobu na spoločnosť OceanGate, ktorá plavbu realizovala, informoval Forbes.

Rodina obete tvrdí, že realizátor plavby neupozornil na nedostatky ponorky, o ktorých vopred vedel. OceanGate obvinili z hrubej nedbanlivosti a nezodpovednosti za výrobok. Žalobu podali v štáte Washington.

Informáciu oznámili právnici z firmy Buzbee, ktorá rodinu zastupuje. Rodina požaduje odškodné vo výške 50 miliónov dolárov.

V žalobe spoločnosti vytýkajú bezdrôtový elektronický systém ponorky. Zároveň kritizujú ovládač, ovládacie prvky a meradlá, ktoré by údajne nefungovali bez stáleho prísunu energie.

23. júna 2023 o 9:25 Čas čítania 0:58 VIDEO: Takto mohla vyzerať implózia ponorky Titan, ktorá posádku usmrtila v zlomku sekundy. Vysvetľujeme, ako k nej došlo VIDEO: Takto mohla vyzerať implózia ponorky Titan, ktorá posádku usmrtila v zlomku sekundy. Vysvetľujeme, ako k nej došlo
Domov
Zdieľať
Diskusia