Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. augusta 2024 o 10:29
Čas čítania 0:28

Na Slovensku platia najvyššie výstrahy pred vysokými teplotami. V Bratislave môže byť až 38 stupňov Celzia (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na západe Slovenska platí výstraha tretieho stupňa.

V celom Bratislavskom kraji, okresoch Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky, môže byť v stredu 38 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal najvyššiu výstrahu tretieho stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ uviedli meteorológovia. U niektorých osôb je podľa nich vysoká pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu.

SHMÚ vydal aj výstrahy druhého stupňa, a to pre väčšinu okresov Trnavského, Banskobystrického, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja a v okrese Rožňava. Zároveň prvý stupeň platí v skoro všetkých okresoch Žilinského a Košického kraja a v okresoch Brezno, Banská Bystrica, Púchov, Považská Bystrica, Humenné, Snina a Vranov nad Topľou.
Všetky výstrahy platia od 13.00 h do 19.00 h.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia