Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. augusta 2024 o 12:50
Čas čítania 0:29

Priprav sa na poriadne peklo. Teploty dnes na Slovensku môžu miestami dosiahnuť 38 °C

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstrahy platia od 13.00 h do 19.00 h.

Na juhu Banskobystrického a Nitrianskeho kraja platí v piatok tretí stupeň výstrahy pred vysokými teplotami. Miestami môžu dosiahnuť 38 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe. Vydal aj ďalšie výstrahy.


Výstraha tretieho stupňa pred vysokými teplotami platí pre okresy Banská Štiavnica, Detva, Krupina, Lučenec, Veľký Krtíš, Zvolen, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce, Nové Zámky, Levice a Komárno. Predbežne potrvá od piatka 13.00 h do 19.00 h.


Meteorológovia vydali aj výstrahu druhého stupňa, a to v celom Bratislavskom a Trnavskom kraji. Taktiež vo väčšine okresov Trenčianskeho a Košického kraja a v ostatných okresoch Banskobystrického a Nitrianskeho kraja.


Prvý stupeň výstrahy platí vo viacerých okresoch Žilinského a Prešovského kraja a v okresoch Považská Bystrica, Gelnica, Spišská Nová Ves a Brezno.

Anketa:
Ako zvládaš extrémne teploty?
Úplne v poriadku, milujem to!
Viac zvládam ako nezvládam.
Teším sa na ochladenie.
Úplne v poriadku, milujem to!
9 %
Viac zvládam ako nezvládam.
18 %
Teším sa na ochladenie.
73 %
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia