Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. augusta 2024 o 13:37
Čas čítania 0:35

AKTUÁLNE: Na letisku pri Humennom havarovalo lietadlo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nehoda sa podľa doterajších informácií stala pri pristávaní lietadla.

Na letisku v obci Kamenica nad Cirochou, okres Humenné, havarovalo v sobotu popoludní lietadlo. Na mieste hlásia aj zranených. O nehode informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.


Udalosť hasičom nahlásili krátko pred 12.30 h, nehoda sa mala stať pri pristávaní lietadla. Na mieste zasahovalo desať príslušníkov HaZZ s dvoma kusmi techniky. Pri nehode sa podľa hasičov zranili dvaja ľudia.

Havarovala česká posádka 

Podľa informácií TV Noviny ide o českú posádku. Dvadsaťštyriročný člen posádky utrpel poranenie krčnej chrbtice. Len devätnásťročná navigátorka utrpela akútnu stresovú reakciu. Oboch pacientov previezli do nemocnice v Humennom. 

K nehode došlo počas tréningu v rámci majstrovstiev sveta leteckých navigátorov, pričom v nedeľu 18. augusta majú byť preteky. 

„Lietadlo po nehode ostalo prevrátené na trávnatej ploche,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove s tým, že dychová skúška u pilota bola negatívna.  Okolnosti vzniku nehody sú v štádiu preverovania. 

Domov
Zdieľať
Diskusia