Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. augusta 2024 o 9:51
Čas čítania 0:40

AKTUÁLNE: Opozícia neodvolala ministra spravodlivosti Borisa Suska. Parlament nebol uznášaniaschopný

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Návrh na odvolanie Suska podali opoziční poslanci.

Poslanci Národnej rady (NR) SR nebudú v utorok rokovať o návrhu na odvolanie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD). V rokovacej sále sa ani na druhý pokus neprezentovalo dostatok zákonodarcov, ako prítomných sa ich zahlásilo len 61.

Podpredseda NR SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený jej riadením, informoval, že o návrhu sa poslanci pokúsia opätovne rokovať v stredu (21. 8.) od 9.00 h.

Návrh na odvolanie Suska podali opoziční poslanci. Minister podľa nich slúži zločincom a rezignoval na boj proti korupcii. Namietali jeho rozhodnutie podať dovolanie v prípade právoplatne odsúdeného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a prerušiť jeho výkon trestu odňatia slobody až do rozhodnutia Najvyššieho súdu SR o dovolaní.


Šéf rezortu spravodlivosti si za svojim krokom stojí. Kováčik má podľa neho dostať šancu na uplatnenie svojho práva na spravodlivý súdny proces. Zároveň poukázal na to, že dovolanie podala v minulosti aj exministerka za SaS Mária Kolíková a opakovane prerušila odsúdeným i výkon trestu. Podporu Suskovi vyjadril aj premiér Robert Fico (Smer-SD).

Prečítaj si aj tieto články:

20. augusta 2024 o 7:51 Čas čítania 1:18 Ficov poradca Chmelár a minister Taraba sa do seba pustili na Facebooku. Pohádali sa na téme LGBTI a správaní Štefana Kuffu Ficov poradca Chmelár a minister Taraba sa do seba pustili na Facebooku. Pohádali sa na téme LGBTI a správaní Štefana Kuffu
19. augusta 2024 o 11:37 Čas čítania 1:11 Opozícia plánuje odvolávať Šimkovičovú aj Suska. Mimoriadne rokovanie zvolali na utorok Opozícia plánuje odvolávať Šimkovičovú aj Suska. Mimoriadne rokovanie zvolali na utorok
19. augusta 2024 o 12:52 Čas čítania 0:37 Národné divadlo Košice reaguje na Kuffu: Ohradzuje sa voči akémukoľvek zasahovaniu do slobody umeleckej tvorby Národné divadlo Košice reaguje na Kuffu: Ohradzuje sa voči akémukoľvek zasahovaniu do slobody umeleckej tvorby
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia