Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
23. augusta 2024 o 8:20
Čas čítania 0:58

Bratov Andrewa a Tristana Tateovcov opäť zadržala polícia. Jeden z nich ide do domáceho väzenia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Andrewovi v Rumunsku nariadili 30-dňové domáce väzenie.

  • Andrewa Tatea a jeho brata Tristana opäť zadržali v Rumunsku, kde sú okrem iného obvinení z obchodovania s ľuďmi, znásilnenia a založenia zločineckej skupiny.
  • Bratov Tateovcov zadržali v stredu večer spolu so štyrmi ďalšími Rumunmi. Oboch vypočúvali v noci na štvrtok v sídle Riaditeľstva pre vyšetrovanie organizovaného zločinu a terorizmu (DIICOT) v Bukurešti.
  • Zástupcovia DIICOT požadovali pre Tateovcov väzbu na ďalších 30 dní. Súd rozhodol, že Andrew Tate pôjde na toto obdobie do domáceho väzenia, jeho bratovi nariadili úradný dohľad.

Prečo je to dôležité: Andrew Tate je známy svojimi extrémnymi názormi a správaním, ktoré často polarizujú spoločnosť. Jeho zadržanie môže viesť k širšej diskusii o tom, aký vplyv majú sociálne médiá na šírenie toxických ideológií a názorov.

Širší kontext: Andrewa Tatea a jeho brata Tristana prvýkrát zatkli spolu s dvoma Rumunkami 30. decembra 2022 neďaleko Bukurešti. O tri mesiace neskôr ich z policajnej väzby presunuli do domáceho väzenia. Štvoricu obvinili zo znásilnenia, obchodovania s ľuďmi a založenia zločineckého gangu, ktorý sexuálne zneužíval mladé ženy a nútil ich účinkovať v komerčne distribuovaných pornografických videách. Od augusta 2023 boli na slobode, mohli sa však pohybovať iba po Bukurešti a susednej župe Ilfov.

Bratov Tateovcov znova zatkli 12. marca 2024, tentoraz na základe dvoch európskych zatykačov vydaných vo Veľkej Británii za prípady sexuálneho napadnutia z rokov 2012 – 2015. Hoci prokuratúra vypracovala obžalobu už v júni 2023 a bukureštský súd pripustil žalobu 26. apríla, súdne pojednávanie sa stále nezačalo.

Prečítaj si aj tieto články:

28. júla 2024 o 18:26 Čas čítania 0:46 Andrew Tate reaguje na obvinenia z toho, že nakrúcal, ako zneužíva 14-ročné dievča. Okolnosti však nesedia Andrew Tate reaguje na obvinenia z toho, že nakrúcal, ako zneužíva 14-ročné dievča. Okolnosti však nesedia
17. júla 2024 o 10:34 Čas čítania 0:31 Kontroverzní bratia Tateovci nemôžu opustiť Rumunsko, vyplýva to z rozhodnutia súdu Kontroverzní bratia Tateovci nemôžu opustiť Rumunsko, vyplýva to z rozhodnutia súdu
8. júla 2024 o 11:39 Čas čítania 0:48 Zvrat v prípade Andrewa Tatea. Súd rozhodol v jeho prospech a môže opustiť Rumunsko, ťahanice však budú pokračovať Zvrat v prípade Andrewa Tatea. Súd rozhodol v jeho prospech a môže opustiť Rumunsko, ťahanice však budú pokračovať
Späť
Zdieľať
Diskusia