Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
23. augusta 2024 o 12:39
Čas čítania 0:39

Progresívne Slovensko chce zabrániť politikom vlastniť médiá. Šimečka argumentuje ochranou slobodnej žurnalistiky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

PS pracuje na návrhoch, ktoré by zabránili politikom vlastniť médiá.

  • Opozičné hnutie Progresívne Slovensko pracuje na legislatívnych návrhoch týkajúcich sa médií.
  • Nové návrhy majú zabrániť napríklad aktívnym politikom vlastniť médiá.

Prečo je to dôležité: Médiá majú nezávisle informovať o dianí vo svete, vrátane činnosti politikov. Ak politici vlastnia médiá, je tu vysoké riziko, že obsah týchto médií budú ovplyvňovať v prospech ich politických záujmov, čím sa ohrozí ich nezávislosť.


Citát:„V PS aktuálne pracujeme na legislatívnych návrhoch, ktoré by napríklad zabránili aktívnym politikom vlastniť médiá. V tomto momente je ešte predčasné hovoriť o konkrétnych detailoch. Veľmi radi ich predstavíme v momente, keď budú pripravené na predloženie do parlamentu,“ poznamenala Tereza Mikáčová z mediálneho oddelenia hnutia.

Širší kontext: Líder PS Michal Šimečka tento týždeň hovoril o potrebe ochrany slobody médií. Nevylúčil, že k tejto veci v parlamente predložia návrh. Uviedol to v reakcii na zámer koaličnej SNS, ktorá plánuje na jeseň predstaviť legislatívu zakazujúcu verejným funkcionárom aj ich blízkym osobám vlastniť médiá a zároveň vykonávať verejnú funkciu.

Prečítaj si aj tieto články:

21. augusta 2024 o 6:40 Čas čítania 0:36 Danko chce zvolávať vlástné koaličné protesty. Opozícia podľa neho výzvami na odvolanie zastrašuje Šimkovičovú Danko chce zvolávať vlástné koaličné protesty. Opozícia podľa neho výzvami na odvolanie zastrašuje Šimkovičovú
22. augusta 2024 o 13:29 Čas čítania 1:14 Konflikt medzi Chmelárom a Tarabom sa vyostruje. V statusoch sa označujú za frustrovaných politikov či fašistov v drese SNS Konflikt medzi Chmelárom a Tarabom sa vyostruje. V statusoch sa označujú za frustrovaných politikov či fašistov v drese SNS
21. augusta 2024 o 10:23 Čas čítania 0:57 Bývalý moderátor Bruchala reaguje na Kuffov zásah do kultúry: My sa vraciame do roku 1968? Ideme tu určovať, čo máme sledovať? Bývalý moderátor Bruchala reaguje na Kuffov zásah do kultúry: My sa vraciame do roku 1968? Ideme tu určovať, čo máme sledovať?
Domov
Zdieľať
Diskusia