Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. augusta 2024 o 12:05
Čas čítania 0:38

Ukrajinci sa pokúšajú o prienik do Belgorodskej oblasti. 500 vojakov útočí na kontrolné stanovištia v ruských mestách (+ mapa)

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Armáda sa pokúša preniknúť do Ruska cez dve pohraničné mestá.

  • Ukrajinské sily podnikajú útok na hranicu s Belgorodskou oblasťou na západe Ruska. Oblastný gubernátor Viačeslav Gladkov medzičasom potvrdil, že ide o pokus o cezhraničný prienik.
  • Kanál Mash uviedol, že zhruba 500 ukrajinských vojakov útočí na dve kontrolné stanovištia v pohraničných mestách Nechotejevka a Šebekino v Rusku. Na území oboch zároveň podľa neho prebiehajú boje.
  • Reuters pôvodne napísala, že Ukrajinci sa pokúšajú o ďalší prienik na územie Ruska. Gladkov v tejto súvislosti s odvolaním sa na ministerstvo obrany povedal, že situácia je zložitá, ale pod kontrolou. Ruská armáda podľa neho podniká plánovanú akciu.

Belgorodská oblasť susedí s Kurskou oblasťou, kde ukrajinské jednotky 6. augusta podnikli nečakaný vpád a odvtedy zabrali časť ruského územia vrátane desiatok dedín. Aktuálnu mapu ukrajinských síl si pozri tu.

Na území Belgorodskej oblasti je od 15. augusta v platnosti režim mimoriadnej situácie na federálnej úrovni v dôsledku pretrvávajúcich útokov ukrajinských síl. Úrady taktiež nariadili evakuáciu časti tohto regiónu.

Prečítaj si aj tieto články:

24. augusta 2024 o 12:38 Čas čítania 0:54 VIDEO: Zelenskyj posiela Putinovi tvrdý odkaz. Moskva vraj bude vedieť, čo je to odplata VIDEO: Zelenskyj posiela Putinovi tvrdý odkaz. Moskva vraj bude vedieť, čo je to odplata
14. augusta 2024 o 16:14 Čas čítania 0:46 VIDEO: Ukrajinci v ruskom meste Sudža zhodili z úradnej budovy ruskú vlajku. Vymenili ju za ukrajinskú VIDEO: Ukrajinci v ruskom meste Sudža zhodili z úradnej budovy ruskú vlajku. Vymenili ju za ukrajinskú
12. augusta 2024 o 20:13 Čas čítania 0:53 Ukrajina tvrdí, že už ovláda tisíc kilometrov štvorcových ruského územia. Zelenskyj oznámil nový plán Ukrajina tvrdí, že už ovláda tisíc kilometrov štvorcových ruského územia. Zelenskyj oznámil nový plán
ukrajina
Zdroj: Liveuamap.com
Domov
Zdieľať
Diskusia