Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
17. septembra 2024 o 16:22
Čas čítania 0:29

Motoristi si za využívanie diaľnic priplatia. Diaľničná známka porastie z pôvodných 60 eur na 90 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cena diaľničnej známky porástla o zlomok ceny.

Zvyšovanie daní pocítia aj motoristi, upozornili aktuality.sk. Koalícia sa v rámci konsolidácie verejných financií rozhodla zvýšiť cenu ročnej diaľničnej známky. Za ňu si po novom vodiči zaplatia 90 eur. Zmena začne platiť od budúceho roka. Cena porastie aj za diaľničné mýto. Zmena nastane tiež pri zvýšení dane za motorové vozidlá pre osobné autá.

Vládna koalícia v utorok predstavila balík opatrení, ktoré majú zabezpečiť konsolidáciu verejných financií na úrovni 2,6 až 2,7 miliardy eur. Vďaka tomu má deficit budúci rok klesnúť na 4,7 % hrubého domáceho produktu.

Súčasťou konsolidácie je zvýšenie základnej sadzby dane z pridanej hodnoty na 23 % a zároveň pokles jej zníženej sadzby na 5 %, ale aj zavedenie dane z finančných transakcií pre firmy či zvýšenie firemnej dane od určitej výšky príjmu.

17. septembra 2024 o 14:45 Čas čítania 0:43 AKTUÁLNE: Základná sadzba DPH sa z 20 % zvýši na 23 %. DPH za základné potraviny bude naopak nižšia AKTUÁLNE: Základná sadzba DPH sa z 20 % zvýši na 23 %. DPH za základné potraviny bude naopak nižšia
Domov
Zdieľať
Diskusia