Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 22. septembra 2024 o 9:52
Čas čítania 0:42

Kamala Harris vyzvala Donalda Trumpa na ďalšiu debatu. Exprezident jej poslal jasný odkaz

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Harris a Trump sa doposiaľ stretli len v jednej debate na začiatku septembra.

  • Americký republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump v sobotu odmietol návrh demokratickej protikandidátky Kamaly Harris, aby sa stretli v ďalšej debate.
  • Debatovať s protikandidátkou odmietol so slovami, že je na to už „príliš neskoro“.
  • Harrisová prijala pozvanie od stanice CNN do októbrovej predvolebnej debaty. Oznámil to v sobotu jej volebný tím, ktorý zároveň vyzval jej rivala Trumpa, aby sa pridal.

Širší kontext: Harris povedala, že Trump by nemal mať problém súhlasiť s debatou. Ide podľa nej o rovnaký formát a nastavenie ako pri debate CNN, na ktorej sa zúčastnil v júni a vyhlásil vtedy, že v nej zvíťazil, keď chválil moderátorov, pravidlá a sledovanosť CNN. 

Druhá debata, na ktorú Harrisová prijala pozvanie, sa mala uskutočniť 23. októbra. Harrisová a Trump sa stretli v prvej a zrejme v jedinej spoločnej predvolebnej debate, ktorú vysielala stanica ABC, 10. septembra.


Trump absolvoval v júni debatu tiež so súčasným americkým prezidentom Joeom Bidenom, ktorý krátko na to odstúpil zo súboja o prezidentský post. Prezidentské voľby v USA budú 5. novembra.

Ak chceš vedieť vaic, prečítaj si tiež: 

11. septembra 2024 o 7:33 Čas čítania 1:34 Harrisová je „horšia než Biden“ a Trump je „hanbou“. Kandidáti na amerického prezidenta sa stretli v ostrej debate Harrisová je „horšia než Biden“ a Trump je „hanbou“. Kandidáti na amerického prezidenta sa stretli v ostrej debate
20. septembra 2024 o 18:00 Čas čítania 0:11 Ako dopadnú voľby v USA? Odborník reaguje na dôležité a bizarné momenty z prezidentskej kampane v Spojených štátoch Ako dopadnú voľby v USA? Odborník reaguje na dôležité a bizarné momenty z prezidentskej kampane v Spojených štátoch
11. septembra 2024 o 9:49 Čas čítania 0:49 Taylor Swift podporila Kamalu Harrisovú. Podľa prieskumu bude zrejme 18 % voličov voliť kandidáta, ktorého podporí Taylor Swift podporila Kamalu Harrisovú. Podľa prieskumu bude zrejme 18 % voličov voliť kandidáta, ktorého podporí
Domov
Zdieľať
Diskusia