Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
dnes 30. septembra 2024 o 9:44
Čas čítania 0:28

Vodca Hamasu v Libanone je mŕtvy. Zomrel pri leteckom útoku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spolu s ním zomreli aj členovia jeho rodiny.

Palestínska militantná skupina Hamas v pondelok oznámila, že jej vodca v Libanone bol zabitý pri leteckom útoku na juhu krajiny spolu s niekoľkými členmi svojej rodiny. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.


Fateha Šerifa Abú el-Amina „vodcu Hamasu... v Libanone a člena vedenia hnutia v zahraničí“ zabili počas útoku na jeho „dom v tábore Al-Bass na juhu Libanonu,“ uvádza sa vo vyhlásení Hamasu. O leteckom útoku na tábor neďaleko prístavného mesta Súr informovala aj libanonská agentúra NNA.


Agentúra Reuters pripomenula, že Izrael nedávno avizoval zintenzívnenie útokov proti militantom na juhu Libanonu, aby hnutie Hizballáh odtiaľ nemohlo útočiť na jeho územie. Do svojich príbytkov na severe Izraela by sa potom mohli vrátiť tisícky Izraelčanov.

Libanon
Zdroj: TASR/AP/Bilal Hussein
Späť
Zdieľať
Diskusia