Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 30. septembra 2024 o 11:59
Čas čítania 0:41

Britské Tesco zavádza inovatívny boj proti zlodejom. Ochranku nahrádzajú roboty, ktoré neustále monitorujú predajňu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nasadenie robota je veľmi nákladná záležitosť.

  • Britské Tesco začalo využívať roboty ako náhradu ochranky v niektorých svojich pobočkách. Roboty sú vybavené kamerami, ktoré sa otáčajú o 360 stupňov, a dokážu identifikovať zlodejov, pričom spustia alarm, ktorý na zlodejov začne „kričať“ so silným severoírskym prízvukom, informuje portál Daily Mail.
  • Nový bezpečnostný systém má za cieľ zvýšiť ochranu pred krádežami, pričom roboty v priebehu minúty informujú vedenie o podozrivých aktivitách. Zároveň im pošlú aj fotografiu zlodeja.
  • Tesco roboty využíva v menších prevádzkach, najmä v mestách, ako Manchester, Bristol a Newcastle, ktoré reťazec považuje za rizikové lokality.

Širší kontext: Nasadenie robota je nákladné. Prenájom stojí až 100-tisíc libier mesačne (približne 120-tisíc eur). Roboty nevyžadujú odpočinok a neustále monitorujú predajňu. Tesco verí, že roboty sú efektívnejšie než ľudská ochranka, ktorá môže zlyhať v stráži a prehliadnuť krádeže. Roboty ako PID360 sa využívajú aj v iných odvetviach, napríklad na stavbách, kde monitorujú pohyb materiálov a minimalizujú krádeže.

Späť
Zdieľať
Diskusia