Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 30. septembra 2024 o 16:25
Čas čítania 0:57

Finančná správa: Pri sobotňajšej razii v Bratislave nedošlo k žiadnym pochybeniam, podnikateľ porušoval zákon

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Razia trvala podľa organizátora až 2,5 hodiny a podnik musel zrušiť celý program.

  • Hovorca Finančnej správy (FS) Daniel Súkup uviedol, že príslušníci FS postupovali pri sobotňajšej (28. 9.) razii v podniku WAX2 v súlade s predpismi a k žiadnemu pochybeniu ani nevhodnému správaniu sa k návštevníkom podniku nedošlo.
  • K porušeniu zákona došlo podľa hovorcu iba zo strany podnikateľa.
  • Primátor Bratislavy Matúš Vallo požiadal o preverenie priebehu akcie. Avizoval, že bude od „kompetentných“ žiadať vysvetlenie, aký bol na raziu dôvod a za akých okolností podnet na raziu vznikol.

Citát:„Príslušníci FS zistili, že v podniku došlo k porušeniu zákona o ERP, keď ani jeden z kontrolných nákupov, ktoré boli realizované v priebehu 40 minút, nebol zaevidovaný do pokladnice. Výber kontrolovaných podnikov je vždy na základe analytických nástrojov FS a tiež na základe podnetu. Tak tomu bolo aj v tomto prípade, keďže FS dostala podnet s upozornením na nevydávanie pokladničných dokladov a aj na distribúciu drog v uvedenom klube,“ priblížil Súkup.

Širší kontext: Polícia v sobotu zaistila u viacerých osôb plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky. Pravdepodobnú prítomnosť omamných a psychotropných látok na mieste označili aj služobné psy.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Päť osôb obmedzili na osobnej slobode a eskortovali ich na policajné oddelenie. Začali trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného prechovávania omamnej a psychotropnej látky v piatich prípadoch.


Akciu policajti realizovali s príslušníkmi FS. Zameraná bola na kontrolu vydávania príjmových dokladov či problematiku eKasy. Policajti sa zamerali na odhaľovanie násilnej a drogovej trestnej činnosti.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

28. septembra 2024 o 8:26 Čas čítania 0:39 V ďalšom bratislavskom klube prebehla policajná razia. Návštevníci opísali jej priebeh V ďalšom bratislavskom klube prebehla policajná razia. Návštevníci opísali jej priebeh
28. septembra 2024 o 12:19 Čas čítania 0:26 Klub Wax2 reaguje na policajnú raziu v podniku: Zásah zmaril 3-mesačnú prácu organizátora Klub Wax2 reaguje na policajnú raziu v podniku: Zásah zmaril 3-mesačnú prácu organizátora
30. septembra 2024 o 8:14 Čas čítania 0:42 Matúš Vallo sa vyjadril k razii v klube WAX2: „Obdobné demonštrácie sily si pamätáme z 90-tych rokov,“ vyhlásil Matúš Vallo sa vyjadril k razii v klube WAX2: „Obdobné demonštrácie sily si pamätáme z 90-tych rokov,“ vyhlásil
Späť
Zdieľať
Diskusia