Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. októbra 2024 o 6:23
Čas čítania 0:33

AKTUÁLNE: Izrael začal pozemnú operáciu v Libanone. Tvrdia, že chcú zneškodniť konkrétny cieľ

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Izraelské ozbrojené sily v utorok na sociálnej sieti X potvrdili, že začali s cielenými pozemnými útokmi v dedinách v južnom Libanone.

Izraelská armáda začala s obmedzenými, lokalizovanými a cielenými pozemnými zásahmi voči cieľom libanonského militantného hnutia Hizballáh v pohraničnej oblasti južného Libanonu. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré armáda zverejnila v noci na utorok. 

Americký minister obrany Lloyd Austin v pondelok hovoril s izraelským rezortným kolegom Joavom Galantom, potvrdil rezort obrany Spojených štátov. 


„Zhodli sa na nevyhnutnosti zneškodnenia útokov na infraštruktúru pozdĺž hranice s cieľom zaistiť, aby (libanonské militantné hnutie) Hizballáh nemohol podniknúť útok v štýle 7. októbra na severné obce Izraela,“ uvádza sa vo vyhlásení amerického ministerstva obrany v súvislosti s útokom palestínskych ozbrojencov na Izrael zo 7. októbra 2023. Tento útok bol spúšťačom prebiehajúcej vojny Izraela proti palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas v Pásme Gazy.


Austin okrem toho opätovne uviedol, že na zaistenie návratu civilistov do svojich domovov na oboch stranách hranice je potrebné diplomatické riešenie, dodal rezort obrany USA.

Domov
Zdieľať
Diskusia