Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
1. októbra 2024 o 19:05
Čas čítania 0:36

V trenčianskej nemocnici kolabuje ďalšie oddelenie. Vedenie nemá dostatok pediatrov, aby zabezpečili chod pohotovosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nedostatok lekárov má aj trenčianske kardiocentrum.

  • Fakultná nemocnica v Trenčíne nemá dostatočné množstvo pediatrov, aby zabezpečili chod pohotovosti, informuje Denník N.
  • Od 1. októbra nemocnica neposkytuje ústavnú pohotovostnú službu, ktorá slúži deťom v kritickom stave alebo tým, ktoré potrebujú hospitalizáciu. Pacientov posielajú do iných miest.
  • Informáciu o zmene fungovania dostala aj záchranná zdravotná služba. Trenčianska nemocnica od 15.30 do 7. hodiny ráno, počas sviatkov a víkendov neprijíma pediatrických pacientov.

Na pediatrii sa bude o detských pacientov na oddelení po pracovnom čase a počas sviatkov a víkendov starať len jeden lekár. Oddelenie má 17 lôžok bez jednotky intenzívnej starostlivosti. Pacientov presmerujú do nemocníc v Považskej Bystrici, Bojniciach alebo do Myjavy.

Nedostatok lekárov má aj trenčianske kardiocentrum. Koncom augusta uplynuli viacerým lekárom z kardiológie výpovedné lehoty. Rozhodli sa skončiť po tom, ako riaditeľ nemocnice Michal Plesník koncom júna odvolal primára Petra Blaška. Nemocnica aj Dolinková situáciu popierajú a tvrdia, že kardiológia funguje.

Prečítaj si aj tieto články:

30. septembra 2024 o 19:27 Čas čítania 0:58 Primárka z košickej nemocnice odrobila od januára v rámci nadčasov 1072 hodín: Ani nesnívam o 2 voľných dňoch po sebe, povedala Primárka z košickej nemocnice odrobila od januára v rámci nadčasov 1072 hodín: Ani nesnívam o 2 voľných dňoch po sebe, povedala
29. septembra 2024 o 9:41 Čas čítania 0:42 Lekárska komora nesúhlasí s konsolidačným balíkom. Myslí si, že zo Slovenska odíde množstvo zdravotníkov Lekárska komora nesúhlasí s konsolidačným balíkom. Myslí si, že zo Slovenska odíde množstvo zdravotníkov
27. septembra 2024 o 11:10 Čas čítania 0:45 Lekári začnú so zberom výpovedí, pokiaľ vláda schváli konsolidačný balíček. Je to podraz voči zdravotníkom a pacientom, tvrdia Lekári začnú so zberom výpovedí, pokiaľ vláda schváli konsolidačný balíček. Je to podraz voči zdravotníkom a pacientom, tvrdia
Fakultná nemocnica Trenčín
Zdroj: Facebook / Fakultná nemocnica Trenčín - Oficiálna stránka
Domov
Zdieľať
Diskusia