Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
16. augusta 2024 o 15:50
Čas čítania 0:59

Na trenčianskej kardiológii slúži len jeden lekár, potvrdil poslanec KDH. Nepretržite pracuje už niekoľko dní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

KDH avizuje, že chce odvolanie Dolinkovej.

  • Poslanec KDH Peter Stachura potvrdil, že na kardiologickom oddelení v trenčianskej nemocnici slúži už niekoľko dní iba jeden lekár.
  • Opozičný poslanec KDH sa prišiel na situáciu na kardiológii v Trenčíne pozrieť osobne. Tvrdí, že primár v nemocnici nebol a na oddelení slúži jeden lekár. Podľa Stachuru pracuje nepretržite už niekoľko dní a nemocnica tým porušuje Zákonník práce.
  • Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) aj jej blízke vedenie nemocnice napriek tomu popiera tvrdenia o kolapse oddelenia.

Citát:„Podľa Zákonníka práce je zamestnávateľ povinný rozvrhnúť pracovný čas tak, aby zamestnanec mal medzi koncom jednej a začiatkom druhej zmeny minimálny odpočinok v trvaní dvanástich po sebe nasledujúcich hodín v priebehu 24 hodín. Denný odpočinok sa môže skrátiť maximálne na osem hodín. Toto je však len minimálna zákonná norma,“ uviedol predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský.

Širší kontext: Koncom augusta uplynú viacerým lekárom z kardiológie výpovedné lehoty. Rozhodli sa skončiť po tom, ako riaditeľ nemocnice Michal Plesník koncom júna odvolal primára Petra Blaška. Nemocnica aj Dolinková situáciu popierajú a tvrdia, že kardiológia funguje. KDH kritizuje ministerku za to, že namiesto „riešenia situácie iba zatĺka“.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Hnutie tvrdí, že tým ohrozuje pacientov. „Urobila by naozaj lepšie, keby v tejto situácii priznala pravdu a povedala, že toto nie je normálny stav a musí sa kardiologické oddelenie na niekoľko týždňov alebo mesiacov zatvoriť,“ uviedol Stachura. Dolinková skritizovala neohlásenú návštevu Stachuru, ktorý podľa nej šíri strach a neistoty. KDH avizuje, že bude hľadať podporu na odvolanie ministerky zdravotníctva.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

29. júla 2024 o 18:20 Čas čítania 0:50 Situácia so všeobecnými lekármi na Slovensku je alarmujúca a zhoršuje sa. Bez doktora je viac ako štvrť milióna občanov Situácia so všeobecnými lekármi na Slovensku je alarmujúca a zhoršuje sa. Bez doktora je viac ako štvrť milióna občanov
11. júna 2024 o 8:30 Čas čítania 1:08 Viac ako polovica pediatrov z trenčianskej nemocnice podala výpoveď. Ako dôvod uvádza Dolinkovej nový zákon Viac ako polovica pediatrov z trenčianskej nemocnice podala výpoveď. Ako dôvod uvádza Dolinkovej nový zákon
8. mája 2024 o 10:59 Čas čítania 1:12 Dolinková „nekoná v prospech pacientov, ale len oligarchov“ odkazujú lekári. Reagujú na zmeny výstavby nemocnice Rázsochy Dolinková „nekoná v prospech pacientov, ale len oligarchov“ odkazujú lekári. Reagujú na zmeny výstavby nemocnice Rázsochy
Domov
Zdieľať
Diskusia