Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
dnes 5. októbra 2024 o 8:36
Čas čítania 0:42

Boris Kollár sa vracia do veľkej politiky. V ďalších voľbách sa chce dostať do parlamentu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hnutie Sme rodina sa pripravuje na návrat do veľkej politiky.

  • Boris Kollár povedal, že hnutie Sme rodina po prehratých parlamentných voľbách potrebovalo čas na konsolidáciu a keďže nemalo reálnu šancu presadiť svojho prezidentského kandidáta alebo postúpiť do europarlamentu, dvoje nasledujúce voľby vynechalo.
  • Strana však aktuálne pripravuje nový expertný tím a doplňuje regionálne štruktúry, aby mohla vstúpiť do boja o návrat do Národnej rady SR.
  • Jednotlivé osobnosti expertného tímu chce Kollár predstavovať postupne v nasledujúcich mesiacoch.

Citát: „Rozhodne sa chceme vrátiť do parlamentu v roku 2027, ak sa táto vláda nerozpadne skôr. Čo si myslím, že je vysoko pravdepodobné, keď sa pozerám na chaos v koalícii,“ povedal Kollár.


Širší kontext: Možnosť dosiahnuť predčasné voľby referendom Kollár nevidí. Zdôrazňuje však, že hnutie Sme rodina princíp rozhodovania referendom vrátane možnosti vypísania referenda o predčasných voľbách vždy podporovalo. Aktuálnej vláde sa podľa neho nedarí plniť sľuby v oblasti cien potravín a energií, rovnako ani upokojenie v spoločnosti nenastalo. 


Za kľúčový problém volebného obdobia 2020-2023, keď bolo hnutie Sme rodina vo vláde, považuje extrémne zlé vzťahy medzi Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom. 

Prečítaj si aj tieto články: 

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach
19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov
5. októbra 2024 o 7:51 Čas čítania 0:45 Ministerstvo práce avizuje veľké zmeny týkajúce sa minimálnej mzdy. Mala by byť na úrovni 60 % priemernej mzdy Ministerstvo práce avizuje veľké zmeny týkajúce sa minimálnej mzdy. Mala by byť na úrovni 60 % priemernej mzdy



Domov
Zdieľať
Diskusia