Inšpektorov v reštaurácii prekvapila špina a mŕtvy hlodavec.
Nepríjemné prekvapenie čakalo na pracovníkov Štátnej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie (SZPI), ktorí začiatkom októbra navštívili brnenskú reštauráciu Gingilla. Inšpektori našli v kuchyni okrem iného myší trus a mŕtveho hlodavca.
Okrem trusu sa podľa inšpekcie pod stolmi hromadila aj špina a zvyšky jedla. Prevádzkareň tiež nebola riadne zabezpečená proti vniknutiu škodcov, ktorí môžu kontaminovať priestory a ohroziť bezpečnosť ponúkaných potravín.
To však nebolo všetko. V prevádzke sa vyskytovala aj pleseň. Značne zanedbané bolo aj upratovanie, o čom svedčili špinavé regály a vybavenie a špinavý riad. Vzhľadom na absolútne nehygienické podmienky inšpekcia na mieste uložila majiteľom úplný zákaz používania priestorov.