Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
19. apríla 2023, 10:29
Čas čítania 0:35

Facebook musí používateľom vyplatiť 660 miliónov. Toto sú podmienky, za ktorých dostanú američania peniaze

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spoločnosť zdieľala informácie, dáta, ale aj súkromné správy s tretími stranami bez povolenia používateľov.

Spoločnosť Meta súhlasila, že svojim používateľom v Spojených štátoch vyplatí 660 miliónov eur za neoprávnené manipulovanie používateľskými dátami a poskytovanie informácií tretím stranám bez povolenia. Okrem údajov z profilu spoločnosť zdieľala aj fotografie, videá aj súkromné správy, píše Daily Mail

Peniaze vyplatia všetkými, ktorí od 24. mája 2007 do 22. decembra 2022 mali facebookový účet. Žiadosť môžu Američania poslať prostredníctvom formulára najneskôr do 25. augusta 2023. 

Škandál s poskytnutými informáciami 

V roku 2018 vyšlo na verejnosť, že spoločnosť Meta zneužila údaje z miliónov účtov na Facebooku. Organizácia Cambrige Analytica, ktorá tieto údaje zhromažďovala, tvrdí, že disponujú informáciami od 30 miliónov používateľov, no podľa nových informácií ide o minimálne 87 miliónov. 

„Facebook údajne vedel o nesprávnom zhromažďovaní údajov Cambridge Analytica od roku 2015 a do marca 2018 nepodnikol žiadne kroky na zastavenie aktivity alebo neinformoval používateľov,“ uviedla právna kancelária Keller Rohrback, ktorá zastupuje používateľov Facebooku, ktorí na firmu podali hromadnú žalobu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia