Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Kristýna Dobiášová ČTK
22. apríla 2023, 10:27
Čas čítania 0:30

Tragédia v pražskom metre: Žena si údajne ľahla na koľajnice, zrážku s vlakovou súpravou metra neprežila

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Tragédia v pražskom metre: Žena si údajne ľahla na koľajnice, zrážku s vlakovou súpravou metra neprežila
Zdroj: Unsplash/ Jonas Jacobsson

V stanici Můstek v sobotu ráno usmrtila súprava metra osobu, ktorá si podľa prvotných informácií polície ľahla na koľajnice.

Prevádzka linky A pražského metra je obojsmerne prerušená medzi Námestím Mieru a Dejvickou ulicou. Vyplýva to z údajov na webe pražského dopravného podniku a z vyjadrení hovorcov pražskej polície a záchrannej služby. 

Prevádzka časti linky A v centre Prahy je zastavená približne od 07.12 h. Podľa polície osoba vošla do tunela metra na stanici Můstek a ľahla si na koľajnice. Na miesto okamžite vyrazili záchranári i lekár „Bohužiaľ, cca 45-ročná žena mala také závažné poranenia, že jej záchranári nedokázali pomôcť,“ uviedla na Twitteri hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová.

Pre tragédiu nejazdí metro medzi stanicami Námestie Mieru a Dejvická. Náhradná doprava nie je zavedená, no dopravný podnik predĺžil autobusové linky 107 a 147 od ulice Dejvickej cez Hradčanskú do stanice Staromestská. Vo zvyšných úsekoch metra A zostala prevádzka súprav zachovaná. 

Domov
Zdieľať
Diskusia