Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
22. apríla 2023 o 12:59
Čas čítania 1:13

Podvodné telefonáty v Trnave: 80-ročnej Trnavčanke volali, že jej dcéra mala nehodu a musí zaplatiť odškodné 20 000 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia opäť upozorňuje na podvodníkov, ktorí tentokrát vyčíňali v Trnave. Vydávali sa za policajtov či právnikov a od starších žien vymáhali peniaze.

Polícia SR – Trnavský kraj včera večer zdieľala na svojom Facebooku príspevok, v ktorom varuje ženy z Trnavy pred podvodníkmi. Tí mali opäť telefonovať seniorkám a vymáhať od nich peniaze. 

Policajné operačné stredisko prijalo včera počas dňa 6 hovorov, ktoré nahlásili staršie dámy nad 80 rokov. Uvádzali v nich, že im vyvolávajú podvodníci s rôznymi legendami. V prvom telefonáte volalo Trnavčanke súkromné číslo, v ktorom jej oznámili, že jej dcéra s dieťaťom mali nehodu. Osoba sa v hovore predstavila ako právnička a žiadala poškodenú o sumu 20 000 eur.


Ďalšiu staršiu ženu kontaktovala podvodníčka, ktorá sa predstavila ako trnavská policajtka a dôchodkyni oznámila, že jej syn mal nehodu. Staršia pani však syna nemala a hovor ukončila. Na linku 158 volal neskôr aj syn, ktorého kontaktovala jeho 84-ročná mama. Aj jej oznámili v telefonáte podvodníci, že syn mal nehodu.

V ďalšom prípade kontaktovali podvodníci staršiu ženu nad 80 rokov s rovnakým príbehom o nehode. Keď im žena povedala, že peniaze nemá, žiadali od nej založenie šperkov v záložni.

16. júla 2024 o 14:30 Čas čítania 4:14 REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 € REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 €

Linku 158 kontaktovala aj 86-ročná Trnavčanka, ktorej volali s legendou, že dcéra mala nehodu, nech si pripraví hotovosť a nech čaká auto bielej farby.


Posledný prípad prijali operátori v piatok krátko po 19. hodine večer od dcéry poškodenej. 85-ročná seniorka mala hovor, v ktorom jej kázali vydať cennosti, lebo ju „chce okradnúť nejaká banda“. Podvodníci volali na pevnú linku z utajeného čísla.


Polícia varuje a v statuse ľudom odkázala: „PENIAZE NEDÁVAJTE A HOVOR UKONČITE!!“ Takisto informovala o tom, že všetky informácie smerom k podvodníkom preverujú policajní kriminalisti. 

Našťastie pri pokusoch o podvod nedošlo k odovzdaniu žiadnej finančnej hotovosti ani k prevodu peňazí, podvodníci neuspeli a odišli na prázdno. Polícia okrem starších osôb upozorňuje aj blízkych príbuzných. „Zároveň žiadame o pomoc najbližších seniorov, aby ich v našom mene vystríhali pred podvodníkmi a povedali im o týchto prípadoch,“ dodala na záver polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia