Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
25. apríla 2023 o 9:13
Čas čítania 0:39

Toto sú slovenskí hokejisti, ktorí ešte môžu nastúpiť na majstrovstvách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hokejoví odborníci predpokladajú, že tento rok tréner Craig Ramsay vyskladá jeden z najlepších národných tímov za posledné roky.

Hokejový šampionát odštartuje už o niekoľko dní. Od 12. do 28. mája sa dejiskom 86. majstrovstiev sveta stanú krajiny Fínsko a Lotyšsko. Odborníci predpokladajú, že tento rok tréner Craig Ramsay vyskladá jeden z najlepších tímov za posledné roky, píšu tvnoviny.sk.

V ďalších prípravných zápasoch nastúpi 20-ročný útočník Martin Chromiak z tímu Ontario Reign. Záujem o šampionát údajne prejavil aj útočník Miloš Kelemen, pre ktorého sa nedávno skončila sezóna v zámorskej AHL. Národný tím by mohli podporiť aj hráči NHL Martin Fehérváry z Washingtonu a Adam Ružička z Calgary. 

Za národný tím môžu v šampionáte nastúpiť aj úspešní hráči českej extraligy. V súvislosti s nomináciou sa hovorí o obrancovi Mislavovi Rosandičovi a útočníkovi Oliverovi Okuliarovi, obaja momentálne pôsobia v Hradci Králové. 

Z kádra kraľujúceho Třinca môžu nastúpiť hráči Martin Marinčin, Marko Daňo, Libor Hudáček, Miloš Roman a Tomáš Marcinko. Zo slovenskej Tipos extraligy pozvánku pravdepodobne dostane brankár Dominik Riečický, ktorý vybojoval majstrovský titul s Košicami. V súvislosti s domácimi hráčmi sa hovorí aj o kandidátoch zo Zvolena. 

hokej, slovensko
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia