Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
28. apríla 2023 o 13:51
Čas čítania 0:29

Nezabudni si nakúpiť: Pozri si prehľad, kedy budú v máji zatvorené obchody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V prípade núdze ťa zachránia čerpacie stanice.

Na Slovensku nás čakajú dva predĺžené víkendy. V pondelok 1. mája oslavujeme Sviatok práce a nasledujúci pondelok 8. mája si pripomíname Deň víťazstva nad fašizmom. Väčšina obchodov je počas týchto dní zo zákona zatvorená. 

Obchody majú zatvorené podľa nariadenia vlády z roku 2017, z ktorého vyplýva, že zamestnávateľ nemôže prikázať zamestnancovi, aby počas sviatkov pracoval.

Otvorené budú mať len prevádzky, ktoré majú výnimku. Týka sa to čerpacích staníc, letísk, ale aj lekární či predajní suvenírov. Otvorené môžu mať aj prevádzky poskytujúce služby.

S veľkou pravdepodobnosťou budú otvorené aj lokálne večierky a malé obchody, keďže existuje výnimka, podľa ktorej môže mať obchod počas sviatkov otvorené, ak si majiteľ prevádzky zabezpečí predaj sám. 

Predajňa Lidl, Terno aj Tesco už Slovákov na zatvorené prevádzky na Facebooku upozornili.

Domov
Zdieľať
Diskusia