Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. mája 2023, 7:40
Čas čítania 1:14

Zaskočil britskú políciu. Muž hádzal náboje na pozemok Buckinghamského paláca, okamžite mu odpálili podozrivý batoh

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prípad sa stal len niekoľko dní pred slávnostnou korunováciou kráľa Karola III., ktorá je naplánovaná na sobotu v neďalekom Westminsterskom opátstve.

Pred Buckinghamským palácom v Londýne zatkli muža, ktorý hádzal predmety, údajne brokové náboje, na pozemok tohto oficiálneho sídla britského kráľa Karola III. Muž bol zatknutý pre podozrenie z držby útočnej zbrane. Metropolitná polícia oznámila, že muž niesol batoh, ktorý mu odobrala a následne preventívne pri Buckinghamskom paláci kontrolovane odpálila. Po telesnej prehliadke našla u zadržaného nôž, ale nie strelnú zbraň.


Incident sa stal v čase, keď sa už pripravujú bezpečnostné opatrenia pre kráľovu korunováciu naplánovanú na sobotu 6. mája.


Buckinghamský palác potvrdil, že kráľ ani jeho manželka Kamila sa v čase incidentu v paláci nenachádzali. Polícia spresnila, že muža zatkla okolo 19.00 h miestneho času po tom, čo sa priblížil k palácovej bráne a hádzal na pozemok podozrivé predmety, údajne brokové náboje. Tie preskúmajú odborníci.


Prípad v súčasnosti nevyšetrujú ako teroristický čin, pokladajú ho za izolovaný incident súvisiaci s duševným zdravím.

Iba pár dní pred korunováciou

„Policajti okamžite zasiahli, muža zadržali a odviedli ho do policajnej väzby,“ uviedol policajný veliteľ Joseph McDonald vo vyhlásení. „Neprišli žiadne správy o tom, že boli vypálené náboje, a ani o zraneniach policajných príslušníkov či členov verejnosti,“ dodal. Takisto doplnil, že policajti zostali na mieste činu, vytvorili v okolí kordóny a prebieha vyšetrovanie.


Prípad sa stal len niekoľko dní pred slávnostnou korunováciou kráľa Karola III., ktorá je naplánovaná na sobotu v neďalekom Westminsterskom opátstve. 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

V posledných dňoch sa aj Buckinghamský palác horúčkovito pripravuje na veľkú udalosť a do Londýna sa už zbiehajú turisti a zahraničné médiá, keďže pôjde o prvú korunováciu v krajine od roku 1953, keď bola korunovaná kráľovná Alžbeta II. Na slávnosť majú prísť do Spojeného kráľovstva desiatky členov kráľovských rodín, hodnostárov a hláv štátov. Pôjde zároveň o obrovskú policajnú operáciu.


V sobotu sa Karol III. a kráľovná manželka Kamila odvezú na pozlátenom koči z Buckinghamského paláca do Westminsterského opátstva, kde budú korunovaní. Manželia sa potom vrátia do paláca vo veľkolepom sprievode slávnostných vojenských oddielov. 

Kráľovská garda Buckinghamského paláca.
Kráľovská garda Buckinghamského paláca. Zdroj: Pixabay/alfcermed
Domov
Zdieľať
Diskusia