Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
13. mája 2023 o 14:43
Čas čítania 0:58

Potraviny nakúpiš čoraz častejšie aj na čerpacích staniciach. Pribudnú ich desiatky po celom Slovensku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Potraviny nakúpiš čoraz častejšie aj na čerpacích staniciach. Pribudnú ich desiatky po celom Slovensku
Zdroj: Unsplash/Zakaria Zayane

S veľkou zmenou prichádza spoločnosť OMV, ktorá spolupracuje s obchodným reťazcom Billa.

Návrh o nedeľnom zákaze predaja núti obchodníkov k hľadaniu rôznych alternatív. Jednou z nich predstavujú čerpacie stanice. Hoci je koncept predaja základných potravín na benzínkach na Slovensku zabehnutý viac rokov, OMV a Billa sa dohodli na výraznom rozšírení možností, píšu tvnoviny.

Na Slovensku je v prevádzke 5 čerpačiek OMV, ktoré už dnes zákazníkom ponúkajú sortiment základných potravín. Menším háčikom je, že sú drahšie ako v samotnom supermarkete. „Je to z dôvodu, že sme otvorení 24 hodín 7 dní v týždni. Na druhej strane sa ich snažíme stanovovať tak, aby boli pre zákazníka dostupné,“ vysvetlila pre portál Miriam Fellingerová, retail manažérka spoločnosti OMV Slovensko.

V praxi to znamená, že zákazník si priplatí približne euro za 250-gramové maslo, za kilo ryže 50 centov. Približne rovnaká cena ako v supermarkete je nastavená pre cestoviny. Drahšia je aj zelenina či ovocie. Platí to aj pre pečivo ako rožky či chlieb.

Anketa:
Využívaš možnosť nakúpiť si potraviny na čerpacích staniciach?
Áno, je to dobrá vec, keď človek nestíha.
Nie, niet nad staré dobré potraviny.
Áno, je to dobrá vec, keď človek nestíha.
57 %
Nie, niet nad staré dobré potraviny.
43 %

Takéto plnohodnotnejšie čerpačky chce OMV do konca roka rozšíriť z aktuálnych 5 na 20 prevádzok. V horizonte 3 rokov by ich na Slovensku malo fungovať až 70.

Na potravinový koncept sa v uplynulých rokoch chytili aj iné spoločnosti ako Shell, Slovnaft či v súčasnosti na Slovensku najviac expandujúca spoločnosť Orlen. Shell má potravinový koncept pod značkou Shell Gourmet v prevádzkach približne 5 rokov. Slovnaftu sa, naopak, takýto prístup neosvedčil. Podľa hovorcu Antona Molnára o to ľudia nemali očakávaný záujem.

Ak by v parlamente prešiel návrh o zákaze nedeľného predaja, dá sa očakávať, že trend potravín na čerpacích staniciach sa výrazne urýchli.

Domov
Zdieľať
Diskusia