Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. mája 2023, 17:29
Čas čítania 0:36

Niektorým rodičom na Slovensku bude štát vyplácať stovky eur dlhšie, ako by mal. Rozhoduje o tom splnenie tejto podmienky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rodičia musia splniť dôležitú podmienku.

Rodičia detí od troch do šiestich rokov, ktoré neprijali v spádových materských školách z kapacitných dôvodov, majú nárok na predĺžené poberanie rodičovského príspevku. Vo štvrtok to uviedlo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR na základe schválenej novely zákona o rodičovskom príspevku.

Minimálna výška príspevku  je 301 eur

Rodič žiada o príspevok na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny podľa bydliska, a to počas školského roka. Nárok naň vzniká aj vtedy, ak pracuje a dieťa umiestni v súkromnej škôlke.


Príspevok sa poskytuje počas školského roka, teda od septembra do konca augusta. Minimálna výška je 301 eur, ak rodič nepoberal materské, inak je to 412,60 eura.

Príspevok nie je možné poberať, ak sa rodič stará o ďalšie dieťa vo veku do troch rokov. Vtedy ho môže poberať len na jedno z nich. Ak rodič umiestni dieťa do inej materskej školy, ktorej zriaďovateľom je samospráva, musí to úradu práce oznámiť do ôsmich dní.

rodina, rodičia, príspevok, peniaze
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia