Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. júna 2023 o 16:00
Čas čítania 0:34

Ukrajinci pri útoku zabili významného ruského generála, tvrdia vojenskí blogeri. Vraj bol „jedným z najbystrejších“ lídrov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pre ruskú armádu predstavuje smrť Sergeja Goriačeva veľkú stratu.

Skúsený ruský generál Sergej Goriačev zomrel v pondelok pri raketovom útoku Ukrajiny v Záporožskej oblasti, informuje denník The Guardian, ktorý sa odvoláva na správy ruských médií.

„V dôsledku raketového útoku nepriateľa zomrel... generálmajor Sergej Goriačev,“ uviedol populárny vojenský bloger Vojenkor na sociálnej sieti Telegram. 

Goriačev v minulosti velil aj ruským jednotkám v moldavskom odštiepeneckom regióne Podnestersko. Vojenkor uviedol, že podľa „predstaviteľov veliteľstva spojených síl stratila armáda jedného z najbystrejších a najefektívnejších vojenských lídrov“.

Úrady zatiaľ generálovu smrť nekomentovali

Viacero ruských vojenských blogerov uviedlo, že Goriačeva zrejme zabila strela Storm Shadow, ktorú Ukrajine dodala Británia. Ruské ministerstvo obrany správy o Goriačevovej smrti ešte nekomentovalo.

Predpokladá sa, že od začiatku invázie Ruska na Ukrajinu zomrelo vyše desať ruských generálov, píše Guardian.

Asi 80 percent územia Záporožskej oblasti ležiacej na juhu Ukrajiny ovládajú ruské sily a predpokladá sa, že táto oblasť je jedným z cieľov ukrajinského protiútoku.

Ruský generál Sergej Goriačev, ktorý bol údajne usmrtený pri raketovom útoku.
Ruský generál Sergej Goriačev, ktorý bol údajne usmrtený pri raketovom útoku. Zdroj: Twitter/Nexta_tv
Domov
Zdieľať
Diskusia