Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
19. júna 2023 o 21:29
Čas čítania 0:53

MAPA VÝSKYTU HÚB: Na Slovensku ich nájdeš najviac v týchto lokalitách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slováci zverejňujú lokality, v ktorých nazbierali najviac húb.

Minulotýždňové daždivé počasie bolo perfektným začiatkom pre hubársku sezónu, ktorá je podľa stránky nahuby.sk v plnom prúde. Internetový portál poskytuje skúseným hubárom, ale aj začiatočníkom informácie o aktuálnom výskyte húb po celom Slovensku prostredníctvom interaktívnej mapy. 

Mapa obsahuje informácie, ktoré umožnia získať prehľad o aktuálnom raste húb po celom Slovensku. Používatelia môžu pridávať fotografie a stručné opisy aktuálnej situácie v ich kraji alebo na mieste, kde hubárčili.

Stránka taktiež poskytuje informácie o rastúcich druhoch húb, ich stručnú identifikáciu a opis, ale aj poradňu a recepty. Interaktívna mapa zobrazuje dve farby, a to červenú a zelenú. Červená farba znamená počet hlásení od hubárov a zelená rast húb.

Situácia na Slovensku

Podľa mapy huby nerastú najmä v Trnavskom kraji, ktorý je podľa používateľov najsuchší. Najviac príspevkov je z okolia Banskej Bystrice a najhoršie skončilo Nové Mesto nad Váhom. Podľa používateľov podmienky na rast húb nie sú najideálnejšie.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

„Pomaly to začína vyschýnať, ale košíček sa dal naplniť. Zhruba 3 hoďky v lese. Odpad asi 1/3. Rastú hríby dubové, kráľovské a dobre sa darí aj kuriatkam,“ uviedol používateľ, ktorý hubárčil v okolí Zvolena. Podľa používateľov bolo množstvo húb napadnutých škodcami.

 „Nenašiel sa žiaden hríb, ktorý by nebol buď obžratý, alebo pretunelovaný,“ uviedol použivateľ, ktorý hubárčil v okolí Sniny.

Druhy húb s najčastejším výskytom podľa používateľov

  • hríb dubový
  • hríb kráľovský
  • kuriatko jedlé
  • hríb smrekový
  • muchotrávka červená
  • kozák osikový
  • plávka modrastá
Interaktívna mapa zobrazuje dve farby, a to červenú a zelenú. Červená farba zobrazuje počet hlásení od hubárov a zelená rast húb v danej oblasti.
Interaktívna mapa zobrazuje dve farby, a to červenú a zelenú. Červená farba zobrazuje počet hlásení od hubárov a zelená rast húb v danej oblasti. Zdroj: nahuby.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia