Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
24. júna 2023 o 14:32
Čas čítania 0:34

Srdcervúce gesto: Chorvátsky atlét pomohol zničenému súperovi do cieľa. Aj tak ho diskvalifikovali

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Európska atletická federácia unavenému bežcovi neuznala bod a Slovinsko tak nepostúpilo do elitnej kategórie.

Chorvátsky atlét Dino Bošnjak spravil na Európskych hrách v Poľsku obdivuhodné gesto. Tesne pred cieľom v pretekoch na 5 000 metrov si všimol, že jeho súper, slovinský bežec Vid Botolin mal problém udržať sa na nohách. Keď k nemu pribehol, chytil ho a pomohol mu dostať sa do cieľa. Tam Slovinca okamžite posadili na vozík, píšu Športky.

Ukázalo sa, že ide o nedovolenú pomoc a Európska atletická federácia Botolina diskvalifikovala. Slovinsko tak prišlo o bod a nepostúpilo do elitnej kategórie v súťaži družstiev. Slovinský tím sa proti rozhodnutiu odvolal, no vedenie súťaže protest zamietlo. 

Európske hry 2023 sú od 21. júna do 2. júla v Krakove a Malopoľskom vojvodstve. V programe je spolu 26 športov, pričom v troch z nich (cyklistika, kanoistika a plavecké športy) po dve odvetvia.

Domov
Zdieľať
Diskusia