Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
7. júla 2023, 10:53
Čas čítania 0:46

Bojovník proti mafii Matovič aj veriaca v silu Remišová. Lídrov kandidátky OĽaNO preverí komisia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Niektorí politici sa rozhodli na kandidátkach namiesto zamestnaní uvádzať rozličné politické odkazy. Komisia pre voľby sa ich preto rozhodla preveriť.

Časť slovenských politikov sa rozhodla pre nečakaný krok. Do svojich kandidátok schovali rozličné politické odkazy a posolstvá. Rozhodli sa tak napríklad predseda OĽaNO Igor Matovič, ktorý je zamestnaním „bojovník proti mafii“, či šéfka Za ľudí Veronika Remišová, ktorá sa označila za poslankyňu „veriacu v silu ideálov“, informuje Denník N.

Rovnakú taktiku pri podávaní kandidátok vyskúšal aj Dušan Velič z hnutia Za ľudí, ktorý je okrem vysokoškolského profesora aj „zástancom environmentálnych a kresťanských hodnôt“. Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš má podľa kandidátky okrem poslanca povolanie „bojovník proti hazardu“.

Takéto zanechávanie politických posolstiev však môže byť problematické. V zákone o voľbách sa totiž uvádza, že na kandidátke má byť „aktuálne zamestnanie“. Preverovať ich teraz bude komisia pre voľby, ktorá definitívne rozhodne o ich osude.

Keď oni sú experti, ja som bojovník proti mafii

„Pýtal som sa, aké tam mám dať povolanie, a chalani mi povedali: ‚Daj si tam bojovník proti mafii‘. To je vlastne moje povolanie alebo tak to cítim,“ uviedol pre Denník N Igor Matovič.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

V takomto „povolaní“ šéf OĽaNO nevidí žiadny problém. Uviedol, že ak na kandidátke Progresívneho Slovenska môže byť niekto expertom na konkrétnu oblasť, on sa môže označiť za bojovníka proti mafii.

Na snímke Igor Matovič – „bojovník proti mafii“, a Veronika Remišová „veriaca v silu ideálov“, ktorí idú do septembrových volieb na spoločnej kandidátke.
Na snímke Igor Matovič – „bojovník proti mafii“, a Veronika Remišová „veriaca v silu ideálov“, ktorí idú do septembrových volieb na spoločnej kandidátke. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia