Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. júla 2023 o 8:00
Čas čítania 0:55

Na Ukrajine zabili ďalšieho ruského generála. Usmrtila ho vraj špeciálna strela Storm Shadow

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kremeľ nateraz túto informáciu nepotvrdil.

Na Ukrajine údajne zahynul ďalší vysokopostavený predstaviteľ ruskej armády, ktorého podľa ukrajinských zdrojov zabila britská strela Storm Shadow. Informovala o tom televízia Sky News, podľa ktorej sa táto správa objavila aj na viacerých ruských provojnových telegramových kanáloch.

Generálporučík Oleg Cokov, zástupca veliteľa Južného vojenského okruhu ruskej armády, bol zabitý v noci na piatok v Ruskom okupovanom meste Berďansk ležiacom na juhu Ukrajiny v Záporožskej oblasti.

Uviedol to poradca prokyjevského primátora okupovaného mesta Mariupol Petro Andriuščenko. Informáciu, ktorú bezprostredne nebolo možné overiť z nezávislých zdrojov, neskôr zopakoval aj poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko.

Poslanec ukrajinského parlamentu Jurij Mysijagin uviedol, že Cokov zahynul pri útoku riadenou strelou Storm Shadow, ktorú tento rok dodala Kyjevu Británia.

Vojenský veterán z Čečenska a zo Sýrie

Podľa Andriuščenka sa tak stalo počas útoku na hotel v Berďansku, v ktorom boli ubytovaní velitelia ruských okupačných vojsk. Podľa ukrajinských médií bol hotel pri útoku úplne zničený. Ruské úrady smrť generála ani útok v Berďansku zatiaľ nepotvrdili.

6. októbra 2024 o 9:30 Čas čítania 6:27 Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov

Vlani v septembri generál Cokov, veterán vojen v Čečensku aj v Sýrii figurujúci na sankčnom zozname EÚ, údajne utrpel zranenie pri ukrajinskom delostreleckom útoku na jeho veliteľské stanovište neďaleko mesta Svatove v okupovanej Luhanskej oblasti. Mali ho vtedy previezť až do Petrohradu s ťažkým zraneným nohy.

Podľa odhadov ukrajinských médií bolo od vlaňajšieho začiatku ruskej invázie na Ukrajinu zabitých desať až 20 ruských generálov, čo však Moskva ani v jednom prípade oficiálne nepriznala.

Generála Olega Cokova mala zabiť strela Storm Shadow.
Generála Olega Cokova mala zabiť strela Storm Shadow. Zdroj: Wiki Commons/www.kremlin.ru
Domov
Zdieľať
Diskusia