Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová Florián Meričko
28. júla 2023 o 12:40
Čas čítania 0:32

AKTUALIZOVANÉ: Vlastník obľúbeného lacného reťazca mnohých Slovákov skrachoval. Hrozia obchodu Pepco problémy?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hodnota materskej spoločnosti reťazca Pepco sa prepadla na nulu.

Spoločnosti Steinhoff International, ktorá je väčšinovým vlastníkom reťazca Pepco, skrachovala. Hodnota akcií spoločnosti sa na burze prepadla až na nulu. Firma pritom vlastní až 72 % akcií obchodného reťazca Pepco, informuje nemecký portál Ariva.

K rozhodnutiu došlo na mimoriadnom valnom zhromaždení spoločnosti, počas ktorého prijali takmer jednohlasné uznesenie o zrušení spoločnosti, dodáva TVN24.

Podľa poľského portálu Money.pl však nehrozí, že by bankrot výrazne ovplyvnil chod ostatných firiem, ktoré spoluvlastní. Obchodnému reťazcu Pepco preto nateraz nehrozia žiadne výrazné problémy.

„V prípade zániku materskej spoločnosti zostáva činnosť prevádzkovo samostatných spoločností spravidla nedotknutá. V niektorých situáciách môžu byť dcérske spoločnosti prevedené na inú spoločnosť v dôsledku spájania sa alebo akvizície, čo im umožní pokračovať v činnosti pod vlastným menom,“ vysvetľuje analytik Grzegorz Dróżdż.

Spoločnosť Pepco je aj naďalej zisková a v nasledujúcom roku plánuje vo svete otvoriť až 550 nových predajní. 

Predajňa Pepco v bratislavskej Rovinke.
Predajňa Pepco v bratislavskej Rovinke. Zdroj: Veronika Szűcs Rajničová
Domov
Zdieľať
Diskusia