Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
4. augusta 2023, 8:37
Čas čítania 0:32

Pokuta až 300 eur za osušky. Ďalšia obľúbená dovolenková destinácia zakázala rezerváciu miest známym spôsobom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rezervácie miest na týchto miestach skončili.

Ak si v španielskej provincii Malaga necháš na lehátku alebo na pláži osušku, aj keď na mieste neplánuješ zostať, hrozí ti pokuta. Ďalšia dovolenková destinácia zavádza finančné postihy pre turistov, ktorí si týmto spôsobom zaberajú z noci na druhý deň lukratívne miesta.

Trojica miest v Malage – Algarrobo, Vélez-Malaga a Torrox – za „osuškovú rezerváciu“ plánuje rozdávať pokuty do výšky 300 eur, uvádza La Vanguardia. Podobným spôsobom proti turistom zakročili aj mnohé ďalšie mestá. Len v rámci Španielska ide menovite o mestá, ako napríklad Cullera, Calp či Oropesa del Mar. Pokuty sa v týchto prípadoch pohybujú až do výšky 3-tisíc eur.

Boj proti rezerváciám prostredníctvom osušiek zaviedlo nedávno aj chorvátske mesto Gradac. Mesto sa o uteráky a ďalšie predmety odložené na pláži postaralo tým, že ich jednoducho pozbieralo a dalo preč. Úlovkom sa následne pochválili na Facebooku.

Takto to vyzerá v Chorvátsku.
Takto to vyzerá v Chorvátsku. Zdroj: Facebook/Općina Gradac
Domov
Zdieľať
Diskusia