Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
18. augusta 2023, 15:12
Čas čítania 0:27

V populárnej turistickej oblasti sa 20 ľudí otrávilo jedlom. Turistov trápia horúčky aj hnačky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Jedno z detí skončilo na infúzii.

V chorvátskom hoteli Adria vo Vela Luka na ostrove Korčula sa hostia zrejme otrávili jedlom, informuje denník Jutarnji. Vo štvrtok 17. augusta asi od 11.00 do 17.00 h začalo zdravotné ťažkosti pociťovať približne 20 hostí, ktorí mali rovnaké príznaky – nevoľnosť, dávenie či hnačky.

V niektorých prípadoch hosťom hotela vystúpila teplota na 40 °C. Najhoršie chvíle zažila rodina z Bosny a Hercegoviny, ktorej dieťa neustále dávilo a nakoniec skončilo na infúznej liečbe.

Nemenovaný turista z Bosny a Hercegoviny, ktorý kontaktoval redakciu Jutarnji, povedal, že podľa lekárov na pohotovosti ide zrejme o otravu jedlom. Diagnózu im však zatiaľ oficiálne nepotvrdili. Manažér hotela vraj uviedol, že podľa jeho názoru ide skôr o vírus. Prípad v súčasnosti riešia miestne úrady.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Flickr/Glen Scarborough
Domov
Zdieľať
Diskusia