Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
22. augusta 2023, 16:10
Čas čítania 0:47

MAPA: Tieto regióny Slovenska dnes večer zasiahnu silné búrky. SHMÚ vydal výstrahu, treba sa pripraviť na lejaky aj krúpy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstrahy platia od dnešného večera do skorých ranných hodín.

Búrky môžu od utorkového večera potrápiť najmä stredné a východné Slovensko. Vydané sú výstrahy prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Výstrahy sú predbežne vydané od 20.00 h, v prípade niektorých okresov Trenčianskeho a Žilinského kraja už o hodinu skôr. Týkajú sa celého Prešovského, Košického a Žilinského kraja. Tiež väčšiny okresov Banskobystrického a Trenčianskeho kraja. Platiť by mali zväčša do stredy 23. augusta do 4.00 h.

Búrky môžu byť podľa SHMÚ sprevádzané prudkými lejakmi s intenzitou od 20 do 30 milimetrov zrážok počas 30 minút, nárazmi vetra od 65 do 85 kilometrov za hodinu a krúpami. „Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uviedli meteorológovia s tým, že pri búrkach môžu byť obmedzené ľudské aktivity a ohrozené zdravie.

Výstraha platí aj pred vysokými teplotami

V utorok do 18.00 h platí aj výstraha pred vysokými teplotami, ktoré môžu na západnom a v časti stredného Slovenska miestami dosiahnuť 35 až 36 stupňov Celzia.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Pre oblasť Bratislavy je vydané aj upozornenie na smogovú situáciu pre prízemný ozón. „Vzhľadom na charakter počasia sa predpokladá pretrvávanie koncentrácií prízemného ozónu, ktoré prekračujú informačný prah pre ozón na západe Slovenska,“ dodal SHMÚ.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia