Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
12. septembra 2023 o 14:51
Čas čítania 0:44

VOLEBNÁ KALKULAČKA: Ktorá politická strana ti je hodnotovo najbližšia?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vzdelávací portál Zmudri zverejnil vlastnú volebnú kalkulačku, ktorá má informatívny charakter.

Vzdelávací portál Zmudri na svojej webstránke zverejnil novú volebnú kalkulačku, ktorá môže nerozhodnutým voličom pomôcť zistiť, ktorá z kandidujúcich strán im je hodnotovo najbližšia. Bezplatne ju však môže využiť ktokoľvek.

„S otázkami do volebnej kalkulačky sme oslovovali strany, ktoré mali podľa prieskumov na začiatku júla 2023 preferencie nad 3 %,“ priblížili tvorcovia volebnej kalkulačky a dodali, že pri tvorbe spolupracovali s viacerými odborníkmi a politickými stranami a hnutiami.

Možnosť vybrať dôležité témy a oblasti

Používatelia musia vo volebnej kalkulačke odpovedať na dokopy 29 otázok z oblastí ako zdravotníctvo, ekológia a životné prostredie, ekonomika či zahraničná politika. Na otázky odpovedáte len ikonami Áno alebo Nie. Pri každej otázke však máte možnosť označiť, či je pre vás dôležitá alebo nepodstatná.

K svojim odpovediam sa môžete vrátiť po dokončení volebného kvízu a prípadne ich zmeniť.

„Volebná kalkulačka vypočíta názorovú zhodu, pričom dá vyššiu váhu otázkam, ktoré vyplníte ako dôležité, a, naopak, neberie do úvahy tie, ktoré označíte ako pre vás nepodstatné. Je čisto informatívna a jej cieľom nie je dávať konkrétne odporúčania, koho voliť. Zároveň nezbiera a neukladá dáta o vašich odpovediach,“ dodávajú tvorcovia. 

Volebnú kalkulačku môžeš vyskúšať na tomto odkaze.

Parlament NR SR
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia