Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. septembra 2023 o 20:57
Čas čítania 0:44

Cez víkend Slovensko potrápi zmena počasia. Zabudni na krásne babie leto, znovu prichádza dážď

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ v sobotu očakáva zmenu počasia.

V sobotu 30. septembra očakávajú meteorológovia zmenu v počasí. Pribudnúť by mala oblačnosť a na viacerých miestach aj zrážky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

„Zrážky by však nemali byť také výdatné a trvalé, ako to bolo minulý víkend v niektorých oblastiach Slovenska, a na juhozápade by už neskôr popoludní mohlo vykuknúť slnko,“ avizovali odborníci.

V nedeľu 1. októbra by sa cez deň už zrážky nemali vyskytovať a malo by prevládať polooblačné počasie. „Ochladí sa na 18 až 23, na severe miestami očakávame 16 stupňov Celzia, avšak aj tieto hodnoty teploty vzduchu sú na dané ročné obdobie slabo nadpriemerné,“ doplnili.

Aktuálne na Slovensku máme letné teploty

Meteorológovia aktuálne pozorujú letné dni s teplotou 25 stupňov Celzia a viac ojedinele aj na Orave. „V najteplejších oblastiach nie sme ďaleko od tropickej tridsiatky. Tieto hodnoty maximálnej teploty vzduchu stačia na prekonávanie denných teplotných rekordov na značnom počte našich staníc,“ skonštatovali.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Napriek miernemu ochladeniu v poslednom dni mesiaca sa podľa SHMÚ zrejme nič nezmení na tom, že tento september sa skončí ako najteplejší v histórii pozorovaní, a to aj na staniciach s najdlhším radom pozorovaní.

dážď
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia