Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. septembra 2023, 8:35
Čas čítania 0:47

Voliči majú posledný deň: Takto je možné požiadať o hlasovací preukaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Parlamentné voľby sa uskutočnia v sobotu 30. septembra. Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 h do 22.00 h.

Hlasovací preukaz na voľbu mimo trvalého bydliska sa dá vybaviť osobne ešte počas piatka v úradných hodinách obce. Treba oň požiadať obec, v ktorej má volič trvalý pobyt. Hlasovať sa s ním dá kdekoľvek na Slovensku.


Obec vydá voličovi hlasovací preukaz bezodkladne. Požiadať oň môže aj splnomocnená osoba. Obec nevydá hlasovací preukaz voličovi, ktorý požiadal o voľbu poštou. Výnimkou je situácia, ak volič zruší registráciu o voľbu poštou v prípade, že zásielka s materiálmi na hlasovanie bola na Ministerstvo vnútra SR vrátená z cudziny späť ako nedoručiteľná.


V deň volieb musí volič po príchode do volebnej miestnosti preukázať okrskovej volebnej komisii svoju totožnosť občianskym preukazom a predložiť hlasovací preukaz. Ten mu okrsková volebná komisia odoberie a pripojí ho k zoznamu voličov.


Hlasovací preukaz sa vydá voličovi len raz, pri prípadnej strate mu obec nový nevydá. Ak už raz volič hlasovací preukaz dostal, nemôže bez neho voliť ani v mieste svojho bydliska.
Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 h do 22.00 h. Vo voľbách kandiduje 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Na Slovensku je približne 4,3 milióna voličov. V ére samostatného Slovenska pôjde o deviate voľby do Národnej rady SR.

Parlament NR SR
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia