Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. októbra 2023 o 20:04
Čas čítania 0:48

Žena za jazdy vyskočila z auta na diaľnici. Muž ju nútil odísť s ním do Česka, ona sa mu v zúfalstve snažila utiecť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž svoju partnerku násilím nútil odísť s ním do Česka. Obmedzoval ju na osobnej slobode, vyhrážal sa jej zabitím a dokonca ju prenasledoval aj po tom, čo za jazdy na diaľnici vyskočila z auta.

Mužovi z Česka hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov za zločin lúpeže a prečiny obmedzovania osobnej slobody a nebezpečného vyhrážania. Dopustil sa ich na svojej partnerke, ktorú nútil s ním odísť do Česka. Ich hádka vyvrcholila incidentom na diaľnici D2 neďaleko obce Moravský Svätý Ján. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Vyhrážal sa jej zabitím 

„Dvojica sa hádala už po ceste z okresu Komárno. Agresívny muž mal svojej spolujazdkyni brániť ísť na toaletu a nútil ju pokračovať s ním proti jej vôli v jazde. Žena sa viackrát pokúsila za jazdy vystúpiť z auta, v čom jej však vždy zabránil. Zároveň sa jej mal niekoľkokrát vyhrážať zabitím,“ uviedla.


Na diaľnici D2 sa žene podarilo počas jazdy z auta vystúpiť a utiecť cez stredové zvodidlá až na druhú stranu diaľnice, kde si chcela privolať pomoc. „Muž odstavil auto na krajnici a rozbehol sa za ňou. Po tom, ako ju dobehol, ju zhodil na zem a strhol jej kabelku s dokladmi a mobilom. Následne pokračoval v jazde,“ opísala hovorkyňa. Napadnutej žene potom pomohli náhodní okoloidúci a pracovník diaľničnej spoločnosti.


Policajti 46-ročného muža zadržali, vyšetrovateľ podal návrh na jeho väzobné stíhanie. Sudca sa s tým stotožnil a policajti ho eskortovali do väzby.

Domov
Zdieľať
Diskusia