Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR Florián Meričko
4. októbra 2023, 18:31
Čas čítania 0:39

Známy slovenský oligarcha mieri pred súd. Je podozrivý v kauze, kde svedkovia spomínajú úplatok 150-tisíc pre Pellegriniho

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Miroslav Výboh je obvinený z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku.

Špecializovaný trestný súd musí nariadiť hlavné pojednávanie v korupčnom prípade Miroslava Výboha. Najvyšší súd SR zrušil prokurátorom napadnuté uznesenie, ktorým ŠTS v júni odmietol obžalobu podanú na Výboha. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Najvyšší súd rozhodol o sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na stredajšom neverejnom zasadnutí. „Samosudca ŠTS postupoval procesne nesprávnym spôsobom, keď podanú obžalobu preskúmaval, hoci bolo už predtým prvostupňovým súdom po preskúmaní obžaloby rozhodnuté o nariadení hlavného pojednávania,“ priblížila hovorkyňa. Dodala, že prvostupňový súd bude musieť obžalobu prerokovať na hlavnom pojednávaní a rozhodnúť o nej.

V kauze spomínajú aj meno Petra Pellegriniho

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Výboha obžalobu v novembri 2021 za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku. Ten si vraj Výboh počas vlády Smeru vypýtal od  bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho a podnikateľa Michala Suchobu, dodáva Denník N.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Svedkovia navyše tvrdia, že Výboh si úplatok vo výške 150-tisíc eur vypýtal v mene Petra Pellegriniho, vtedajšieho štátneho tajomníka ministerstva financií. Obaja, Výboh aj Pellegrini, však tieto obvinenia odmietajú.

Oligarcha Miroslav Výboh.
Oligarcha Miroslav Výboh. Zdroj: Ministerstvo vnútra SR
Domov
Zdieľať
Diskusia