Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
6. októbra 2023 o 10:13
Čas čítania 0:39

Pri Nitre vznikne až 250 pracovných miest. Firma hľadá kvalifikovaných zamestnancov v tomto odbore

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Strojárska firma navyšuje počet zamestnancov v meste Tlmače, ktoré sa nachádza v Nitrianskom kraji.

V strojárskej firme, ktorá vyrába koľajové vozidlá na železnicu, vznikne takmer 250 nových pracovných miest. Firma, ktorá pôsobí v meste Tlmače dva roky, navyšuje počet zamestnancov, informuje o tom RTVS

„Výroba postupne narastá, takže súvisí to aj s náborom ďalších pracovníkov. Odhadujeme, že minimálne do troch až štyroch mesiacov potrebujeme nabrať ešte ďalších 200 pracovníkov,“ informuje Ján Profant, riaditeľ Tatravagónky Tlmače, pre RTVS. Počet pracovníkov sa v priebehu dvoch rokov zvýšil z 90 na 500 ľudí.

Región, v ktorom sa firma nachádza, patrí medzi oblasť s nízkou mierou nezamestnanosti. Aktuálne v ňom pracuje približne tisíc ľudí zo zahraničia. Strojárska firma chce zamestnať prednostne domácich a rozhodla sa spolupracovať s miestnou strednou školou.

„Pripravujeme 27 žiakov v 1. aj 2. ročníku v odbore strojný mechanik, obrábač kovov, mechanik strojov a zariadení,“ uviedla Jana Hollá, zástupkyňa pre praktické vyučovanie SOŠ technická v Tlmačoch, pre portál.

V regióne je čoraz väčší problém s kvalifikovanými pracovnými silami. Na Slovensku dlhodobo chýbajú profesie, ktoré budú žiadané v strojárskom, ale aj automobilovom priemysle.  

TLMAČE
Zdroj: Google maps
Domov
Zdieľať
Diskusia