Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
16. októbra 2023 o 16:31
Čas čítania 0:31

Bratislavský obchvat sa rozpadáva. Motoristov ohrozujú zosuvy krajníc aj výrazné nerovnosti, zverejnili detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri opravách musia znížiť rýchlosť aj zúžiť pruhy.

Po dvoch rokoch používania je bratislavský obchvat R7 pre motoristov nebezpečný a rozpadáva sa. Šesťprúdová cesta sa dolu svahom zosúva a sú na nej nerovnosti, ktoré môžu vodičov vážne ohroziť, informuje portál tvnoviny.sk.

Pri nerovnostiach na ceste smerom do Bratislavy približne na piatom kilometri výrazne poskočí každé auto. Nerovná cesta ohrozuje najmä vodičov nákladných áut, ktorým hrozí prevrátenie. Vodiči ostatných motorových vozidiel riskujú poškodenie. 

Podľa šéfa Výskumného ústavu dopravného je lôžko pod diaľnicou urobené nekvalitne, inak by v žiadnom prípade násyp nevydržal len sotva dva roky. Najväčšie zosuvy a rozpadávajúce sa krajnice už pomaly opravujú.

Minister dopravy Martin Petro informoval, že koncesionár projektu už diaľnicu reklamoval u zhotoviteľa, ktorý reklamáciu uznal a aktuálne pripravuje dočasné dopravné značenie a plánuje chyby odstrániť. 

Vodiči sa musia pripraviť na zúženie jazdných pruhov a zníženie maximálnej povolenej rýchlosti. 

diaľnica
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia