Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
23. októbra 2023 o 11:06
Čas čítania 0:39

AKTUÁLNE: Richard Sulík skončí ako šéf strany SaS, oficiálne to oznámil na tlačovej konferencii

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Richard Sulík to oznámil na tlačovej konferencii.

Richard Sulík na najbližšom kongrese strany skončí ako predseda strany SaS. Tento kongres sa uskutoční v marci 2024. Oznámil to na tlačovej konferencii. 

Sulík pred novinármi spomenul viacero mien, ktoré by sa podľa neho mohli stať budúcim predsedom strany. Vymenoval napríklad dlhoročných straníkov, ako sú Branislav Gröhling, Jana Bittó Cigániková či Juraj Droba. Tvrdí však, že šancu majú aj nestraníci ako Ondrej Dostál, Vladimíra Marcinková alebo Mária Kolíková.

Sulík navyše oznámil, že strana vytvorí novú funkciu čestného predsedu. Podľa neho pôjde o dozornú funkciu bez rozhodovacích právomocí, pričom Sulík sa o túto funkciu plánuje uchádzať na najbližšom kongrese. Ak ho do nej zvolia, plánuje podporovať nového predsedu strany.

Súčasný predseda SaS plánuje kandidovať v nadchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu. Sám tvrdí, že v europarlamente bude užitočnejší ako v Národnej rade SR. Napriek tomu chce opätovne kandidovať v slovenských parlamentných voľbách, ktoré sa uskutočnia najneskôr v roku 2027, ale kandidovať vtedy nebude z prvého miesta. „Ak mi voliči vyjadria dostatočnú podporu, do slovenskej politiky sa vrátim,“ skonštatoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia